LEGENDARY VOICES OF IRON MAIDEN V KOŠICIACH

LEGENDARY VOICES OF IRON MAIDEN

PAUL DI ANNO (Gb)
BLAZE BAYLEY (Gb)
SEVEN (Cz)
TRISTANA (Sk)

Štrvrtok 8. novembra 2012, Košice – Colloseum

Štart: 19:00, Vstupné 16 €

Do histórie kapely, ktorá ako jedna z mála objavila metal a významne tak naveky zmenila svet, sa zapísali mená troch frontmanov: Di Anno, Dickinson a Bayley. Hneď dvaja zo slávnej trojice sa vydávajú na spoločnú koncertnú šnúru, počas ktorej nadelia fanúšikom nielen spŕšku hitov Iron Maiden ale aj prierez sólo tvorby. Vstupenky na jedinečný projekt pod príznačným názvom Legendary Vioces of Iron Maiden sú už v predaji v sieti Ticketportal. A keďže je rok 2013 podľa avizovaného oznamu Paula Di Anna, rokom rozlúčkového tour, rozhodne si nenechajte ujsť túto jedinečnú šancu.



Medzi plánovanými zastávkami projektu sa okrem Austrálie, Ukrajiny, Českej republiky nachádza aj Slovensko, ktoré privíta hudobníkov v metropole východu, v Košiciach. Hoci by si pôsobenie oboch pánov metalu zaslúžilo prinajmenšom priestory športovej haly, rozhodli sa hudobníci staviť na komornejšiu atmosféru známeho klubu Collosseum.

Pochod metalistov
Vidieť a zažiť atmosféru Iron Maiden si pravý fanúšik v žiadnom prípade nesmie nechať ujsť. O tú sa postarajú hneď dvaja zo slávnej trojice frontmanov legendárnej skupiny  – ex speváci britskej heavymetalovej skupiny Iron Maiden Paul Di Anno a Blaze Bayley, ktorí sa vydávajú na spoločnú koncertnú šnúru po Európe. 8. november bude patriť práve Košiciam a na túto skvelú akciu sa pripravujú už aj „metalisti z východu“.

Fanúšikovia už dnes ohlásili na 16-tu hodinu stretnutie pred Mestským Divadlom v Košiciach – POCHOD METALISTOV pred koncertom Legendary Voices of Iron Maiden.  „Toto stretnutie organizujeme najmä preto, aby navždy ostal v pamäti tento pamätný deň a hlavne aby sa stretli dobrí ľudia rovnakého zmýšľania,“  tvrdí Martin, organizátor stretnutia. „Chceme podporiť účasť akcie, môžu sa pridať aj okoloidúci, ktorých to zaujme, predsa sa jedná o výnimočný koncert hudobných legiend. Spoločne zvečníme tento moment, niečo také ako ExIron Maiden FC.“ 

Po metal-pochode sa partia presunie do košického Collossea, kde sa o otvorenie koncertu sa postará metalová TRISTANA so svojou najnovšou metalovou ponukou. Hosťovať Di Annovi a Bayleymu bude český SEVEN, ktorý má za sebou už viac ako 15 rokov pôsobenia na hudobnej scéne.  O hudbu z dielne štvorice hudobníkov prejavil záujem aj jeden z najväčších hudobných producentov metalových kapiel – vydavateľstva Nuclear Blast, ktorý sa postaralo o vydanie najnovšieho albumu. Pochváliť sa môže dobrými vzťahmi s Doro Pesch, Victorom Smolskim, Rage, Martym Friedmanom. Len za rok 2012 má za sebou skupina výnimočného gitaristu Honzu Kirka Běhounka viac ako 40 vystúpení a pred sebou okrem jesenného tour s ex-fromtmanmi Iron Maiden zimné tour po boku rockovej divy Doro Pesch.

www.pauldianno.com
www.blazebayley.net
www.sevencz.com
www.tristana.sk

Tlačová správa