SLIPKNOT prezradili detaily o novom albume. Správy aj od ALICE IN CHAINS, TRIVIUM či BATUSHKA

Ďalšia štúdiovka SLIPKNOT vyjde už v auguste. ALICE IN CHAINS s novým klipom. TRIVIUM zverejnili novú skladbu. Nejasnosti ohľadom projektu BATUSHKA pokračujú. Novinky aj od HOLLYWOOD VAMPIRES, FIREWIND, HELLYEAH a PHOBIA.

SLIPKNOT

Kapela SLIPKNOT oznámila, že 9. augusta im prostredníctvom vydavateľstva Roadrunner Records vyjde nový album s názvom „We Are Not Your Kind“. Nižšie si môžete vypočuť ochutnávku v podobe singlu „Unsainted“ podporeného aj videoklipom, v ktorom môžete zhliadnuť aj nové masky. Ešte dodáme, že predošlý singel „All Out Life“ sa na novom albume nenachádza. „Jednou z mojich inšpirácii boli tentoraz umelci, ktorí nahrali celé albumy – nielen piesne. Zatiaľ čo hudobný priemysel sa pohybuje smerom k singlom, v SLIPKNOT sme chceli urobiť zážitok z albumu,“ vyjadril sa v tlačovej správe gitarista Jim Root. Perkusionista Shawn Crahan dodal: „V týchto dňoch umenie, ktoré robíme prichádza s najvyššou odmenou, pretože to zobralo väčšinu času. Takmer štyri roky na vytvorenie tejto emócie a odmenou nie je nič menej ako spása.“

Grungeová formácia ALICE IN CHAINS sa prezentuje novým obrazovým materiálom k piesni „Rainier Fog“ pochádzajúcej z rovnomennej štúdiovky vydanej v lete minulého roka.

Američania TRIVIUM zverejnili novú skladbu „Drowning in the Sound“, ktorá im zostala z nahrávacej session stále aktuálneho albumu „The Sin and the Sentence“.

Nedávno sme vás informovali o novej skladbe projektu BATUSHKA pochádzajúcej od ústrednej postavy tohto hudobného aktu Krzysztofa Drabikowskeho (TU), ktorý je v súdnom spore s druhým členom Bartłomiejom Krysiukom. Ten pred nejakým časom svojvoľne prevzal meno BATUSHKA, zmocnil sa sociálnych sietí a s kapelou podniká vlastné kroky bez súhlasu Krzysztofa Drabikowskeho. A tak tu máme zvláštnu situáciu, pretože Metal Blade Records prišlo s oznámením, že BATUSHKA (tentokrát tej „druhej“, vedenej Bartłomiejom Krysiukom) vydá 12. júla nový album „Hospodi“ („Господи“). A to aj napriek tomu, že súd počas konania procesu zakázal Bartłomiejovi Krysiukovi vydávať hudbu či koncertovať pod menom BATUSHKA. Každopádne si z nového albumu „Hospodi“ môžete vypočuť skladbu s názvom „Chapter I: The Emptiness – Polunosznica (Полунощница)“ podporenú aj videoklipom.

Hviezdny projekt HOLLYWOOD VAMPIRES vydá 21. júna u vydavateľstva earMUSIC novú štúdiovku s názvom „Rise“. Pod správou nájdete novú pieseň „The Boogieman Surprise“ podporenú live videoklipom.

Gréci FIREWIND podpísali celosvetovú zmluvu s nemeckým vydavateľstvom AFM Records a oznámili, že v auguste sa odoberú do nahrávacieho štúdia, kde budú pracovať na novom albume.

Formácia HELLYEAH natočila nový klip k songu „Welcome Home“ z rovnomennej radovky. Tá uzrie svetlo sveta 27. septembra vďaka vydavateľstvu Eleven Seven Music.

Grinderom PHOBIA vyjde 9. augusta prostredníctvom vydavateľstva Willowtip Records nová doska „Generation Coward“. Ochutnávku v podobe songu „Internet Tough Guy“ nájdete nižšie.