Bohatý informačný blok: SLIPKNOT, DREAM THEATER, KING DIAMOND, ALICE IN CHAINS a ďalší

SLIPKNOT zverejnili novú skladbu. Novinka od DREAM THEATER vyjde začiatkom budúceho roka. KING DIAMOND vydá nové DVD. ALICE IN CHAINS a Jonathan Davis s novými klipmi. Novinky aj od DIABOLICAL, WHITECHAPEL, QUEENSRŸCHE, AUGUST BURNS RED a ARCHITECTS.

SLIPKNOT

Kapela SLIPKNOT vypustila do sveta novú skladbu nazvanú „All Out Life“ podporenú aj videoklipom. Pieseň sa bude nachádzať na novom a zatiaľ nepomenovanom albume, ktorý by mal vyjsť budúci rok u Roadrunner Records. Ešte dodáme, že o réžiu videoklipu sa postaral perkusionista kapely M. Shawn Crahan.

Klávesák Jordan Rudess z kapely DREAM THEATER prezradil, že ich nový a zatiaľ nepomenovaný album vyjde koncom februára. „Je to zmixované a znie to úžasne. Som z toho nadšený. V týchto dňoch je okolo kapely veľmi silná energia. Všetci sa cítime prepojení a nadšení z toho čo príde. Nemôžeme sa dočkať až celú vec vypustíme,“ vyjadril sa v rozhovore pre web Metal Wani.

KING DIAMOND oznámil, že v nasledujúcich mesiacoch mu u Metal Blade Records vyjde nové DVD/Blu-ray „Songs for the Dead Live“. Spomínaný živák bude obsahovať dva koncerty, jeden zo 17. júna 2016 z festivalu Graspop Metal Meeting a druhý z 25. novembra 2015 z klubu The Fillmore vo Philadelphii. Nižšie nájdete aj trailer.

Formácia ALICE IN CHAINS natočila nový videoklip k piesni „Never Fade“ z ich aktuálnej dosky „Rainier Fog“ vydanej v auguste tohto roka.

Jonathan Davis (KORN) sa prezentuje novým klipom k piesni „Basic Needs“ z jeho sólovky „Black Labyrinth“.

Švédski death/black metalisti DIABOLICAL podpísali zmluvu s vydavateľstvom Indie Recordings, u ktorých vydajú budúci rok svoj v poradí šiesty dlhohrajúci album. Okrem toho kapela vyrazí v roku 2019 na európske turné a spolu so SEPTICFLESH a KRISIUN zavítajú aj do košického klubu Collosseum (3.4.2019).

Deathcoristom WHITECHAPEL vyjde 29. marca prostredníctvom Metal Blade Records nový štúdiový album s názvom „The Valley“. Nižšie nájdete ochutnávku v podobe skladby „Brimstone“.

Američania QUEENSRŸCHE oznámili, že 1. marca im u vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album s názvom „The Verdict“.

Metalcoristi AUGUST BURNS RED majú nový videoklip ku skladbe „Dangerous“ z ich stále aktuálnej štúdiovky „Phantom Anthem“.

Britská metalcorová formácia ARCHITECTS natočila nový obrazový materiál k songu „Modern Misery“ z chystanej dosky „Holy Hell“, ktorá vyjde 9. novembra prostredníctvom Epitaph Records.