TRI FÍNSKE KAPELY SA V RÁMCI TURNÉ PREDSTAVIA V SR AJ ČR

FINNISH ROCK & METAL TOUR V.

HAYLEYS ROYAL WHORES (Fin)
MANZANA (Fin)
RIOT CLUB (Fin)

3.5.2013, Trnava – Artklub
4.5.2013, Bratislava – U Očka
5.5.2013, Brno – Brooklyn
6.5.2013, Praha – Modrá Vopice

Tri fínske skupiny, HAYLEYS ROYAL WHORES, MANZANA a RIOT CLUB odštartujú koncom apríla turné po Európe. Nenechajte si ujsť tieto fínske skvosty, pretože sa predstavia aj na Slovensku a v Čechách!



Skupina HAYLES ROYAL WHORES vznikla v roku 2011 zo zvyšných členov bývalej gothic metalovej formácie FOR SELENA AND SIN. Po dvoch albumoch, úspešných koncertoch odohratých doma vo Fínsku je čas predstaviť sa aj na Slovensku a v Českej republike. Posledný album „Back to the Zone“ bol vydaný koncom januára tohto roku. Skupina je viac rockovo zameraná, ale v ich tvorbe počuť aj metalové prvky. Pasi Crash a ostatní členovia tejto skupiny ponúkajú zábavu, rock n roll a metal v jednom.

MANZANA je rock metalová skupina so ženským vokálom, ktorá vydala doteraz 3 albumy. V Európe majú už za sebou piate turné a preto ich meno je už známe, hlavne na gotickej scéne. Dva albumy sa úspešne  držali vo fínskej hitparáde. MANZANA ponúkajú pestrú škálu textov o panda dievčatách, zlomených srdciach, lesbických vrahoch a morských pannách. Ich štvrtý album vyjde 17. mája pod názvom „Toy Machine“.

RIOT CLUB sú štvorčlenná rock alternative grunge kapela z fínskeho mestečka Tampere. Skupina je známa kvalitnými textami, presvedčivým pôsobením na pódiu a hlavne hudobným talentom. Album „Feedback“ vyšiel len nedávno a momentálne je s ním kapela už na turné.

Tlačová správa