Svet plný technológií nás začína ovládať. SYMFOBIA natočili nový klip so silným posolstvom

Viac ako rok trvalo pokým sa fanúšikovia kapely SYMFOBIA dočkali nového klipu. Čakanie sa však vyplatilo.

SYMFOBIA počas natáčania klipu. Foto: Marián Mancír

NITRA. Slovenskí symfonici SYMFOBIA vydali v marci kritikou i fanúšikmi veľmi dobre prijatý album „Smog of Tomorrow“, práce na ňom trvali dva a pol roka. Kapela má za sebou úspešné slovenské turné so skupinou NOCONTROL a vystúpenia na niektorých festivaloch a koncertoch. Za všetky spomeňme Masters of Rock, kde sa ako jediní Slováci predstavili na hlavnom pódiu.

Nový videoklip ku piesni „Bury It“ je poďakovaním verným fanúšikom. „Ľudia si už dlho pýtali klip práve na skladbu Bury It. Je to silná pieseň s veľkým a dôležitým odkazom,“ prezradila jedna zo speváčok Erika Strečková.

Text z pera Rastislava Gettu hovorí o svete plnom technológií, ktoré nás začínajú ovládať. Namiesto toho, aby nám slúžili. Je o svete, kde je trend byť úspešný za každú cenu, kde reklama a marketing nepoznajú hranice a pre človeka samotného už neostáva priestor. Dopláca na to jednotlivec i planéta.

Videoklip sa natáčal v podstatnej miere na vrakovisku v Šali, kde sa filmárom podarili znamenité zábery. Kameru a strih mal na starosti Kubo „Točič“ Chochula, scenár a réžiu Valentín Kozaňák, dramaturgiu Vladimír Dubeň. Okrem záberov na muzikantov zo SYMFOBIE, hlavnej úlohy sa parádne zhostil herec Rado Konečný.

„My v skupine sme mali nejaké predstavy a chalani začali s nimi pracovať. Postupne začali vytvárať niečo nové, tak aby to sedelo s textom piesne. Celú dejovú linku a príbeh, ktorý skladba má, vymysleli oni, čím nás milo prekvapili,“ ozrejmila Erika.

Výroba nového klipu mala mierne dobrodružný charakter. „Zábery na šrotovisku si vyžadovali aj kúsok ekvilibristiky, keď sme natáčali v zhorenom aute alebo keď chalani stáli na starých vrakoch,“ prezradila so smiechom Erika a pokračovala: „Točili sme aj na obrovskom smetisku pri Čiernej Vode, kde sa šíril poriadny zápach a pod nohami štábu občas prebehli potkany.“

Ako sa hovorí, lepšie raz vidieť, ako stokrát čítať. Dámy a páni, nový klip SYMFOBIE je na svete.