VIKERNES OPÄŤ ZA MREŽAMI! PRIPRAVOVAL ÚTOK AKO BREIVIK?

Varga Vikernesa (40) z kapely BURZUM prepustili z väzenia po dlhých 15. rokoch v roku 2009. Momentálne sa tento hudobník nachádza za mrežami opäť! V utorok 16. júla ho zatkli na juhozápade Francúzska pre podozrenie, že by mohol spáchať podobný útok ako nórsky masový vrah Anders Breivik. Francúzska polícia ho zatkla pre „pravdepodobnú prípravu rozsiahleho teroristického činu.

Od včera policajti prehľadávajú Vikernesov dom a pátrajú po dôkazoch. Polícia ho však môže zadržiavať iba 96 hodín. Známeho metalového hudobníka zatkli na základe toho, že si jeho manželka kúpila štyri pušky. Vargova manželka však má povolenie na strelné zbrane. Policajti si myslia, že boli kúpené za účelom podobného útoku, aký vykonal Breivik.

Podľa informácií, ktoré priniesla agentúra Reuters mozog kapely BURZUM obdržal od Breivika už dávnejšie kópiu manifestu, v ktorom mu nórsky násilník načrtol svoju ideológiu. Kde je pravda, a či bol Vikernes zadržaný oprávnene, zatiaľ nevieme. Isté však je, že Kristian „Varg“ Vikernes písal na svojej stránke o Breivikovom manifeste, avšak za zabitie nevinných ľudí ho odsúdil…