METALLICA prinesie každý týždeň stream jedného koncertu, BRUTAL ASSAULT ohlásil ďalšie kapely

METALLICA bude každý pondelok streamovať svoje koncerty. Festival BRUTAL ASSAULT pridal nové kapely do svojho line-upu. ENSLAVED vydajú nový album. ARMORED SAINT dokončili nahrávanie ďalšieho albumu. CONVERGE zverejnili ambientnú verziu staršej piesne. SACRED REICH s novým klipom. Dvaja členovia kapely IRIA s bočným projektom.

METALLICA

Legendárna METALLICA sa rozhodla svojim fanúšikom priniesť každý pondelok stream z jedného ich koncertu. Sledovať sa bude dať na YouTube kanáli či facebookovom profile. Zároveň bude pri týchto streamoch možné venovať finančnú čiastku pre nadáciu All Within My Hands. „Zatiaľ čo všetci zostávame doma, sme zistili, že nám chýba živá hudba. Tak čo keby sme sa ponorili späť do niekoľkých našich koncertov na spoločensky zodpovednú vzdialenosť? Sme v tom spolu viac ako inokedy a zostať v spojení, je to, ako sa cez to dostaneme. S týmto vedomím vám prinášame sériu koncertov priamo k vášmu gauču,“ uviedla kapela na sociálnych sieťach. Prvým koncertom je záznam z írskeho Slane Castle z 8. júna 2019.

Festival BRUTAL ASSAULT oznámil ďalšie dve kapely pre jubilejný 25. ročník, ktorý sa má uskutočniť 5. – 8. 8. 2020 v pevnosti Josefov. „Máme pro vás dvě nová oznámení! ABBATH, jedna z největších ikon norského black metalu, spoluzakládající člen Immortal a majitel jednoho z nejidentifikovatelnějších hlasů, se v létě s novou deskou „Outstrider“ vrátí do josefovské pevnosti! Druhými jsou tasmánští čerti PSYCROPTIC. Ti sice ve svém technickém death metalu ubírají na nekompromisnosti a rozšiřují žánrový záběr, ale svůj rukopis zachovávají a jsou tak v celosvětovém měřítku jedinečným hudebním tělesem, které se v rámci zvuku death metalu pouští i do „objevování.“ Zdroj: brutalassault.cz

Nóri ENSLAVED oznámili, že na jeseň im u vydavateľstva Nuclear Blast Records vyjde nový štúdiový album „Utgard“. O mix novinky sa postaral Jens Bogren v jeho Fascination Street Studios. Prvý singel podporený aj videoklipom kapela zverejní 22. mája.

ENSLAVED – Utgard

Kapela ARMORED SAINT dokončila nahrávanie nového albumu. Zatiaľ nepomenovaná doska by mala vyjsť koncom roka u Metal Blade Records.

Americká formácia CONVERGE zverejnila experimentálno/ambientnú verziu piesne „Aimless Arrow“, teraz pod názvom „Endless Arrow“. Vypočuť si ju môžete na TOMTO ODKAZE.

Thrasheri SACRED REICH vypustili do sveta nový videoklip k songu „Salvation“ z aktuálneho albumu „Awakening“.

SORDID MALICE je bočný projekt, ktorý vytvorili Necronymous (Zeus) a Nihil, obaja členovia black metalovej kapely IRIA. Ide o symfonický black metal, ktorý sa textovo zameriava na hororové príbehy a životy známych sériových vrahov. Duo práve vypustilo do sveta singel v podobe lyric videa s názvom „A Wastebasket Made Of Human Skin“. Tento song sa spolu s ďalšími piatimi bude nachádzať na EP „Whole Human Bones …and Fragments“. V projekte si Nihil vzal na starosť orchestrálne pasáže a vokály. Necronymous zasa bicie, gitary a basgitaru. O textovú stránku a koncepty sa starajú obaja. Grafiku na obal EP nakreslila Katarína Chochoľáková.