HYPOCRISY NA TURNÉ BEZ HEDLUNDA, APOCALYPTICA CHYSTÁ NOVINKU

HYPOCRISY na turné s HEAVEN SHALL BURN v pozmenenej zostave. APOCALYPTICA pracuje na novom albume. MASTODON sa chystajú do štúdia. LEAVES EYES s novým klipom. SUNN O))) a ULVER vydajú spoločný album.
Švédi HYPOCRISY sú momentálne na turné s kapelami HEAVEN SHALL BURN, DYING FETUS a BLEED FROM WITHIN (2.12. vystúpia aj v Bratislave), ale v radách HYPOCRISY chýba ich basák Mikael Hedlund, ktorý sa turné nezúčastní kvôli bližšie neurčeným osobným dôvodom. Na jeho post si kapela prizvala André Skauga (známy najmä z dnes už nefungujúcej kapely CLAWFINGER), ktorý s Petrom Tägtgrenom už spolupracoval, keď sa zúčastnil posledného turné jeho druhej kapely PAIN.

APOCALYPTICA vydala pred pár dňami live album „Wagner Reloaded“, kde spolupracovala s lipským symfonickým orchestrom. Kapela však nezaháľa a pripravuje nový, zatiaľ bezmenný štúdiový album, ktorý vyjde v priebehu budúceho roka.

MASTODON sa v najbližších týždňoch presunú do štúdia s producentom Nickom Raskulineczom (RUSH, FOO FIGHTERS, ALICE IN CHAINS), kde budú nahrávať nový album, ktorý vyjde v roku 2014.

LEAVES EYES natočili a zverejnili už začiatkom novembra videoklip k piesni „Hell To the Heavens“, ktorá pochádza z ich čerstvej albumovej novinky „Symphonies of the Night“. Videoklip nájdete pod novinkami.

Drone/doom metalová formácia SUNN O))) a experimentátori ULVER oznámili, že vo februári vydajú spoločný album „TerrestrialsL, na ktorom sa budú nachádzať tri skladby. Obe kapely sú zárukou nevšedného zážitku.