MARILYN MANSON – We Are Chaos

Po troch rokoch sa fanúšikovia MARILYNA MANSONA dočkali porcie novej muziky.

MARILYN MANSON, bizarná to postavička vo svete hudobného šoubiznisu, vydala svoj nový jedenásty štúdiový album presne 11. septembra 2020. Manson je vskutku veľmi zvláštny a špecifický umelec s hlasom, ktorý si pomýlite len veľmi ťažko.

MARILYN MANSON – We Are Chaos

Doteraz si pamätám, keď som prvýkrát počul album „Mechanical Animals“ z roku 1998, nechápal som. Bolo to pre mňa niečo nové, no zanechalo to vo mne takú stopu, že som si ho zamiloval šialeným spôsobom a dovolím si tvrdiť, že je to najlepší album, aký hudobníci okolo MARILYNA MANSONA vydali. Dokonca som si kúpil aj originálnu kazetu. Samozrejme, nesmieme zabudnúť na vydarený debut z roku 1994 „Portrait of an American Family“. Z novších albumov by si fanúšikovia rozhodne mali vypočuť „The Pale Emperor“ (recenzia TU) z roku 2015.

Ozdobou čerstvého albumu je vynikajúci zvuk a perfektná produkcia. Novinku otvára 5-minútová pieseň „Red Black and Blue“. A hneď pri nej môžeme hovoriť o typickom zvuku tohto amerického hudobníka. Symbióza nástrojov radí celkový zvuk novinky možno až do industriálnej roviny, stále sa tu však bavíme a najmä počúvame rockovú muziku. Druhý song v poradí „We Are Chaos“ je geniálny. Veľmi rýchlo zapamätateľná melódia z neho robí hit. Pieseň by som však už zaradil niekam bližšie k pop rocku.

MARILYN MANSON

„Paint You with My Love“ je najkrajším a najsilnejším songom na celom albume. Púšťam si ju dookola a dokonca som si ju nastavil ako ranný budík. Musím povedať, že od MARILYN MANSON, som ešte tak krásny a dojímavý song naozaj nepočul. Nádherná melodická linka so spevom je veľkou ozdobou tejto piesne. Úžasné. Len za ňu pridávam tomuto albumu pol boda.

Osobu Marilyna Mansona nemožno zrovnávať a porovnávať s nikým. A dnes môžu hudobní kritici s čistým svedomím a pokorou napísať, že z Marilyna sa stal skutočný spevák. No schválne, započúvajte sa do jeho spevu na novinke. Každá jedna fráza, v každučkej piesni je zaspievaná geniálne.

Napíšem úprimne. Bál som sa, že kapela bude mať tendenciu skĺznuť do nejakých prílišných experimentálnych vôd, našťastie, moje obavy boli úplne zbytočné. Nahrávka „We Are Chaos“ je výkladnou skriňou septembrových noviniek. Tento rockový album s industriálnym základom sa často dostáva do akejsi zvláštnej melancholickej podoby. Až mám pocit, že sa kapela akosi podozrivo upokojila. A aj preto sa nebojím napísať, že aktuálna novinka je naozaj silným umeleckým dielom, ktoré nie je ani náhodou prvoplánové. Jednoducho, MARILYN MANSON vydali výborný album, ktorého zvuk sa prirodzeným vývojom podarilo dostať až do týchto polôh. Perfektná práca.

Hodnotenie autora: 8,5 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: industrial rock
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Loma Vista
Dátum vydania: 11.09.2020
Web: https://www.marilynmanson.com/
Zostava:
Marilyn Manson – gitara, spev, klávesy
Paul Wiley – gitara
Juan Alderete – basgitara
Brandon Pertzborn – bicie
Tracklist:
Red Black and Blue (05:04)
We Are Chaos (04:00)
Don’t Chase the Dead (04:17)
Paint You With My Love (04:29)
Half-way & One Step Forward (03:17)
Infinite Darkness (04:16)
Perfume (03:33)
Keep My Head Together (03:49)
Solve Coagula (04:22)
Broken Needle (05:24)
Diskografia:
Portrait of an American Family – 1994
Antichrist Superstar – 1996
Mechanical Animals – 1998
Holy Wood (In the Shadow of the Valley of Death) – 2000
The Golden Age of Grotesque – 2003
Eat Me, Drink Me – 2007
The High End of Low – 2009
Born Villain – 2012
The Pale Emperor – 2015
Heaven Upside Down – 2017
We Are Chaos – 2020
Definitíva:
Jedenásta štúdiovka od MARILYNA MANSONA vyšla jedenásteho septembra. „We Are Chaos“ má silný melodický základ, perfektné nápady, ale aj výborné aranžmány a produkciu. Rockový album je postavený na industriálnych základoch, nechýba mu ani zvláštna melanchólia. Novinka je silným umeleckým dielom, ktoré nie je ani náhodou prvoplánové.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

Odporúčané články