MR. BUNGLE – The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo

Sú kapely, ktoré oslnia jedným či dvoma albumami a potom vydávajú ďalšie každé dva roky. Ale sú tu aj skupiny, ktoré počas svojej existencie vydajú len pár nahrávok. A toto je prípad MR. BUNGLE.

Na konci októbra vydali štvrtú štúdiovku „The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo“. Tretia radovka vyšla týmto pánom ešte v roku 1999. Najlepšie na tom všetko je to, že aktuálny počin, je absolútnym vrcholom tvorby tejto kapely. Treba však podotknúť zásadný fakt, ide o znovu nahraté debutové demo z roku 1986, ktorému dali páni muzikanti nový a modernejší šat.

MR. BUNGLE – The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo

Mimochodom, Mike Patton zakotvil vo FAITH NO MORE aj vďaka tomuto kúsku. Pattonov vokál je agresívny a šťavnatý. Ku pôvodným členom Pattonovi, gitaristovi Treyovi Spruancemu (ex-FAITH NO MORE) a basgitaristovi Trevorovi Dunnovi sa pridali skutočné diamanty metalového poľa a som presvedčený, že aj kvôli nim záujem o novinku MR. BUNGLE raketovo porastie.

S Ianovou gitarou to znie všetko absolútne geniálne a doslova brutálne. Vďaka Lombardovým bicím dostala rytmika všetkých skladieb neuveriteľné gule. Album nesie thrashový základ, ktorý sa kĺže na hranách crossroveru, ale miestami aj hardcoru, ba dokonca punku.

Úprimne, nečakal som až takýto masaker, ktorý predviedli páni na tomto albume. Piesne sú nadupané a našlapané, niet v nich slabého miesta. Bez nejakých polemík – hviezdna zostava nahrala hviezdne hudobné dielo. Kandidát na album roka. Ku pôvodným kúskom z roku 1986 pridala kapela napríklad skladbu „Eracist“ a covery od kapiel S.O.D. a CORROSION OF CONFORMITY.

MR. BUNGLE

Mike Patton v 52. rokoch podáva nadštandardný spevácky výkon. Rôzne polohy jeho typicky štekavého hlasu dodávajú nahrávke poriadny šmrnc. Každá pieseň je priam nadrozmerná vo zvukovej podobe a svojim spôsobom iná. Vrstvenie nástrojov na udržanie poslucháčovej pozornosti evidentne funguje.

Album je maximálne naplnený a nie je v ňom kúsoček prázdneho priestoru alebo zbytočnej vaty. Jednotlivé skladby nespomínam zámerne v konkrétnej rovine, treba ich proste počuť. Za zmienku však stojí šialený a uletený cover „Hypocrites/Halba espanol o meure“ od S.O.D.

Priamočiary, drsný, ale aj silno melodický. Taký je album „The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo“ od MR. BUNGLE. Popravde, neviem, či ma tohto roku ešte niečo dostane tak, ako práve tento album. Nenudil som sa ani dve sekundy. Stále sa tu niečo deje. A ozaj som nečakal som, že práve MR. BUNGLE mi takto vytrú sluch. Kandidát na album roka ako vyšitý!

Hodnotenie autora: 10 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: thrash metal
Krajina pôvodu: USA
Vydavateľstvo: Ipecac Recordings
Dátum vydania: 30.10.2020
Web: https://www.mrbungle.com/
Zostava:
Mike Patton – spev
Trey Spruance – gitara
Scott Ian – gitara
Trevor Dunn – basgitara
Dave Lombardo – bicie
Tracklist:
Grizzly Adams (02:55)
Anarchy Up Your Anus (02:15)
Raping Your Mind (05:53)
Hypocrites / Habla Español O Muere (S.O.D. cover) (03:43)
Bungle Grind (06:30)
Methematics (08:45)
Eracist (03:52)
Spreading the Thighs of Death (05:59)
Loss for Words (Corrosion of Conformity cover) (04:16)
Glutton for Punishment (04:49)
Sudden Death (07:30)
Diskografia:
Mr. Bungle – 1991
Disco Volante – 1995
California – 1999
The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo – 2020
Definitíva:
Thrash metalová víchrica MR. BUNGLE obohatená o geniálne výkony všetkých hviezdnych muzikantov, je skutočnou ozdobou tejto hudobnej jesene. „The Raging Wrath of the Easter Bunny Demo“ je jednoducho vysoká škola thrash metalu. S červeným diplomom!

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla