ANGELUS APATRIDA – Angelus Apatrida

Španieli nemajú len Real Madrid či FC Barcelona, ale aj thrash metalovú kapelu ANGELUS APATRIDA. Tá vydala v úvode februára už svoj siedmy štúdiový album.

Od prvej až po poslednú minútu máme čo dočinenia s poriadne nadupaným thrash metalom so sviežosťou a potrebnou energiou, ktorá vás určite nakopne aj v týchto pandemických a nie veľmi veselých časoch. Muzika je vlastne liek alebo aspoň povzbudzujúci medikament. Tak poďme do toho.

ANGELUS APATRIDA – Angelus Apatrida

Siedma štúdiovka dostala rovnaký názov ako samotná skupina. Na novinke nájdeme desať piesní s trištvrtehodinovou stopážou. A hneď v úvode sa „dozvieme“, o čo vlastne v tejto „bitke“ pôjde. Poriadne osolený a okorenený thrash metal s celkom slušnou dávkou melodickej energie a zvodných gitarových riffov.

Veľkým bonusom celej nahrávky sú melodické pasáže a prechody, ktoré umocňujú rôzne predely počas songov. Tie dodávajú albumu na dramatickosti hudobného deja a slúžia na to, aby sa z nahrávky nestala jedna veľká valiaca sa guľa. Skladby sú aj napriek priamočiarosti hravé a svojim spôsobom odlišné. Bavia ma, to je najpodstatnejšie.

„Indoctrinate“ je úvod ako remeň. Pokračuje sa v rýchlom slede piesňami „Bleed the Crown“ a „The Age of Disinformation“. „Rise of Fall“ je nadupaná a perfektne rytmicky lákavo urobená vypaľovačka. Veľmi sa mi páči. „Trough the Glass“ mi pripomenulo veľmi dobrý song od úplne inej kapely a tak som si chvíľku myslel, že možno pôjde o cover, ale nebolo to tak. Hoci by som si pieseň od STONE SOUR veľmi rád vypočul aj v podaní ANGELUS APATRIDA. „Empire of Shame“ nás posunie zase bližšie k finále svojim ultrarýchlym tempom. „Into the well“ ukončuje divokú jazdu španielskych Toreádorov.

ANGELUS APATRIDA

Album „Angelus Apatrida“ potešil. Aj keď prišlo presne to, čo sme čakali a nejde o žiadne experimentovanie so zvukom či štýlmi. Piesne sa na seba síce ponášajú, no kto chce, nájde v nich odlišnosť. Nahrávka sa počúva dobre, je rýchla, svieža a svižná. Z piesní mám dobrý pocit aj preto, že z neho jednoducho ide poriadna energia.

Dosku zdobia perfektné sóla, dobrá produkcia a celkový zvuk. Za zmienku stojí aj vydarený artwork. Logo dvojitého písmena A na lebke vyzerá v celku dôveryhodne a korešponduje s hudobným vnútrom.

Španieli mi veľmi evokujú zvuk Fínov LOST SOCIETY alebo aj Grékov SUICDAL ANGELS. Každopádne, milovníci thrash metalu si prídu na svoje. Či už mladšie ročníky, ale aj tí starší fanúšikovia, ktorí majú radi KREATOR či TESTAMENT.

Hodnotenie autora: 7,5 / 10

Páčia sa vám naše autorské články? Ak máte záujem, môžete nás podporiť ľubovoľnou sumou. Peniaze využijeme na prevádzku Valhalla.sk.

Žáner: thrash metal
Krajina pôvodu: Španielsko
Vydavateľstvo: Century Media Records
Dátum vydania: 05.02.2021
Web: http://www.angelusapatrida.com/
Zostava:
Guillermo Izquierdo – gitara, spev
David G. Alvarez – gitara
Jose Izquierdo – basgitara
Victor Valera – bicie
Tracklist:
Indoctrinate (05:39)
Bleed the Crown (04:26)
The Age of Disinformation (04:42)
Rise or Fall (03:36)
Childhood’s End (03:49)
Disposable Liberty (04:21)
We Stand Alone (04:11)
Through the Glass (05:41)
Empire of Shame (04:17)
Into the Well (05:47)
Diskografia:
Evil Unleashed – 2006
Give ‚em War – 2007
Clockwork – 2010
The Call – 2012
Hidden Evolution – 2015
Cabaret de la Guillotine – 2018
Angelus Apatrida – 2021
Definitíva:
Poctivý thrash metalový kúsok nám priniesli Španieli ANGELUS APATRIDA na svojej siedmej štúdiovke, ktorú zdobia vydarené sóla, dobrá produkcia a celkový zvuk. Nahrávka „Angelus Apatrida“ znie moderne, ale nepopiera svoje základné korene, z ktorých kapela vzišla.

1 – absolútny prepadák, 2 – otrasné, 3 – slabé, ale stojí za povšimnutie, 4 – priemer s nedostatkami, 5 – priemer s ambíciami, 6 – dobré, 7 – veľmi dobré, ostane dlho v pamäti, 8 – výborné, 9 – strhujúce, nezabudnuteľné dielo, 10 – genialita, pravá Valhalla

А я знаю как найти правильную ссылку на гидру по этому поделюсь с вами и зеркалом и официальной ссылок на hydraruzxpnew4af сайт гидры hydra