HELLOWEEN vystúpia na Slovensku v apríli 2022, spoznali sme aj nového špeciálneho hosťa

Legendárne „tekvice“ oznámili nielen nové termíny presunutého turné, ale aj meno špeciálneho hosťa.

HELLOWEEN

ZVOLEN. Z dôvodu pretrvávajúcej celosvetovej pandémie sa pôvodne naplánované európske turné HELLOWEEN muselo znova odložiť. To však nie je dôvod na to, aby fanúšikovia sklonili hlavu. „V roku 2022 budeme ešte silnejší,“ hlásajú organizátori slovenskej zastávky tohto megakoncertu z Profi Event.

„Všetci musíme spojiť dokopy a prestáť to. Aby sme vydržali túto trýznivú medzeru v hraní hudby naživo a pretože mimoriadne okolnosti si vyžadujú mimoriadne opatrenia, skupina HELLOWEEN pozvala svojich priateľov z HAMMERFALL, aby sa k nim pripojili na ich európskom turné a aby vytvorili spolu obrovský metalový „balíček“,“ informovala ďalej usporiadateľská agentúra.

Turné dostalo názov „United Forces Tour 2022“. Fanúšikovia tak okrem veľkolepej šou „tekvíc“ si môžu navyše vychutnať aj najlepšiu švédsku oceľ v podaní HAMMERFALL.

HAMMERFALL

Obe kapely budú mať k turné „pribalené“ úplne nové albumy a európski fanúšikovia si budú môcť nové skladby naživo vypočuť vôbec prvýkrát na koncerte. Dlho očakávaný koniec koncertného sucha je na dohľad a prichádza s dvojnásobnou dávkou metalu v marci/apríli a máji 2022. Pre slovenských fanúšikov je dôležitý dátum 24. apríl 2022, kedy tieto skupiny vystúpia vo Zvolene.

Andi Deris, spevák HELLOWEEN: „Sme doslova nadšení (v originále použil vtipne slovo „Hammered“) z toho, že máme na našom turné svojich priateľov z HAMMERFALL! V roku 2002 skupina produkovala album „Crimson Thunder“ v mojom štúdiu na Tenerife, vtedy sme si užili veľa zábavy. Tento megabalík prináša úžasné metalové predstavenie – vtrhnutie na pódium s plnou silou!“

Oscar Dronjak, gitarista a zakladateľ HAMMERFALL: „Sme z toho takí až smiešne detsky nadšení! Nielenže sme vymysleli nový pódiový koncept, ale po dvoch predlhých rokoch môžeme ísť opäť na turné! A dokážeme to aj s kapelou, ktorú milujeme, a práve oni boli pre nás skvelá inšpirácia pri formovaní HAMMERFALL.“

Turné United Forces bude skutočne špeciálne. „Na to sa môžete spoľahnúť,“ hovoria organizátori. HELLOWEEN vydávajú v júni očakávaný album s troma vokalistami – Andi Deris, Michael Kiske a Kai Hansen. Album by mal pripomínať všetky obdobia histórie tejto legendárnej skupiny.

Aj HAMMERFALL sú pripravení vydať úplne novú nahrávku pred začiatkom turné. Švédski kladivári sú však viac ako len „štartovačom“ koncertu.

Na zvolenskom zimnom štadióne vystúpia HELLOWEEN a HAMMERFALL v nedeľu 24. apríla 2022. Zakúpené vstupenky na toto podujatie ostávajú v platnosti. Ten, kto lístky ešte nemá, si ich môže zakúpiť, cena sa ale zvyšuje o 10 eur. „Dôvodom je pribratie kapely HAMMERFALL, ale tých 10 eur plne vyváži ich minimálne 75 minút trvajúci program,“ zakončili organizátori z Profi Event.

Plagát ku zvolenskému koncertu

Tlačová správa