Medzi obeťami lukostrelca v Nórsku bola aj hudobníčka Andrea Meyer (†52)

Nemecká rodáčka spolupracovala aj s kapelami CRADLE OF FILTH a SATYRICON.

Andrea Meyer (1969 – 2021). Zdroj foto: loudwire.com

KONGSBERG. Hudobníčka Andrea Meyer bola jednou z obetí minulotýždňového útoku lukom v nórskom Kongsbergu. Páchateľ Espen Anderson Braathen, 37-ročný Dán, spustil 13. októbra paľbu šípmi z luku na nakupujúcich v supermarkete, odtiaľ sa presunul do susedných ulíc. Braathen mieril na ľudí na uliciach, aj v bytoch. Informovala o tom agentúra Associated Press.

Pri tomto strašnom útoku zahynulo 5 ľudí, ďalšia traja sa zranili. Medzi obeťami je žiaľ aj 52-ročná nemecká hudobníčka, herečka, spisovateľka a niekdajšia modelka Andrea Meyer. Bola bývalou manželkou nórskeho gitaristu Tomasa „Samoth“ Haugena z EMPEROR, s ktorým mala dcéru Alvu. samoth sa k jej nečakanej smrti vyjadril prostredníctvom svojho instagramu (nájdete pod článkom).

Andrea Meyer pôsobila v pagan ambient folk music zoskupeniach HAGALAZ‘ RUNDEDANCE a NEBELHEXË. Známa je však aj z hosťovania na albumoch black metalových kapiel CRADLE OF FILTH („The Principle of Evil Made Flesh“ z roku 1994) a SATYRICON (hovorené slovo v úvodnej skladbe „The Dawn of a New Age“ z albumu „Nemesis Divina“ z roku 1996).

„Andrea hosťovala na našom debutovom albume, tiež bola modelkou a tancovala pre nás na pódiu a bola hlavným článkom rituálov počas našich formatívnych rokov. Bude nám chýbať, naša hlboká láska, myšlienky a kondolencie idú smerom k jej blízkym,“ vyjadrila sa k jej úmrtiu skupina CRADLE OF FILTH.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Samothofficial (@samothofficial)