Bohatý novinkový blok: KREATOR, HAMMERFALL, TESTAMENT, Corpsegrinder, Gothoom, DOOMAS a ďalší

KREATOR a IMMOLATION s novými klipmi. Gene Hoglan opúšťa TESTAMENT. HAMMERFALL a Corpsegrinder zverejnili nové skladby. Festival Gothoom oznámil ďalšie kapely. DOOMAS finišujú s nahrávaním nového albumu. SADIST a ROZPOR vydajú nové štúdiovky.

KREATOR

Thrasheri KREATOR sa hlásia o slovo s live videoklipom ku skladbe „Violent Revolution“. Ten slúži ako pripomienka opätovného vydania rovnomennej dosky, ktorá vyšla na novo v piatok 21. januára, prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Švédi HAMMERFALL vypustili do sveta novú pieseň „Venerate Me“ s hosťujúcim Kingom Diamondom (MERCYFUL FATE). Spomínaná novinka je súčasťou chystanej štúdiovky „Hammer of Dawn“, ktorá vyjde 25. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Bubeník Gene Hoglan odišiel z kapely TESTAMENT. „Sme nesmierne vďační, že sme na 10 rokov mali za naším bubeníckym trónom Gena Hoglana. Bohužiaľ, dodatočné turné nášho brata Gena a jeho sólové aktivity v roku 2022 sú nezlúčiteľné s presunutými termínmi TESTAMENT v dôsledku pandémie. Namiesto toho, aby TESTAMENT museli preplánovať nadchádzajúce termíny alebo, aby Gene musel zrušiť svoje vlastné plány, rozhodli sme sa priateľsky rozísť. Chápeme, že toto oznámenie spôsobí určité sklamanie, ale buďte si istí: Nie je medzi nami žiadny problém, stále cítime pozitívne vibrácie. Teraz, keď sa Gene púšťa do novej kapitoly, z celého srdca mu ďakujeme za to, že priniesol do TESTAMENT tie najsilnejšie údery,“ píše sa v oficiálnej správe. Kapela by mala nového bubeníka oznámiť čoskoro. „Posúvam sa do novej vzrušujúcej kapitoly mojej kariéry so všetkým, čo to bude obnášať. Priznávam, že som plný očakávaní. Veľmi sa teším na všetky nové príležitosti, ktoré prinesú nasledujúce mesiace a roky, a svojim priateľom a rodine v TESTAMENT ešte raz prajem fantastickú budúcnosť,“ dodal Gene Hoglan na sociálnych sieťach.

George „Corpsegrinder“ Fisher (CANNIBAL CORPSE) zverejnil novú skladbu „On Wings of Carnage“ z debutovej sólovky „Corpsegrinder“. Tá má dátum vydania stanovený na 25. februára prostredníctvom vydavateľstva Perseverance Music Group.

Death metalisti IMMOLATION natočili videoklip ku novej skladbe „The Age of No Light“ z albumu „Acts of God“. V poradí jedenásta radovka uzrie svetlo sveta 18. februára prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Organizátori festivalu Gothoom oznámili ďalšie kapely pre 11. ročník, ktorý by sa mal uskutočniť 21.7 – 23.7. 2022. Miesto konania bude zverejnené po podpise zmluvy. Súpisku doplnili britskí death metalisti MEMORIAM, thrash/death metaloví veteráni PROTECTOR, holandskí deatheri BLOODPHEMY a turecká black metalová formácia MORIBUND OBLIVION.

Slovenská skupina DOOMAS dokončuje nahrávanie nového albumu „R´lyeh“. Konceptuálna novinka je zameraná na mýtického tvora Cthulhu spisovateľa H.P. Lovecrafta. „Ostáva nám nahrať vokály a sample. Do konca februára by malo byť všetko hotové. Potom mix a mastering a v máji by to mohlo byť vonku. Vydanie stále riešime, chceme vydavateľstvo s celosvetovou distribúciou. Sme v kontakte s troma firmami a uvidíme či sa dohodneme. Viem však, kde sú naše hranice, a ak sa nedohodneme, vydáme to pod Gothoom Productions, chceli by sme aj vinyl. Čo sa týka koncertov, tak už hrávame dve nové skladby, s novým albumom sa bude meniť celé naše pódiové prevedenie a šou. Na časť vystúpenia by sme mali mať aj masky a podobne, nechajte sa prekvapiť,“ prezradil líder skupiny Peter Beťko pre Valhalla.sk.

Talianski death metalisti SADIST vydajú 20. mája prostredníctvom vydavateľstva Agonia Records nový album „Firescorched“. Prvý singel s názvom „Finger Food“ zverejnia 18. februára.

Bratislavská punková skupina ROZPOR vydáva vo štvrtok 27. januára 2022 svoj nový, v poradí už ôsmy štúdiový album s názvom „Hrubá sila“. Kapela sa vo svojich textoch od začiatku okrem iného venuje témam neonacizmu, ultrapravice, ako aj iným sociálnym problémom a preto ani dátum vydania nie je náhodný. Ide o Medzinárodný deň pamiatky obetí holokaustu. Album vyjde v digitálnej podobe voľne na stiahnutie a bude dostupný na všetkých streamovacích platformách. V priebehu nasledujúcich týždňov ho skupina vydá aj na vinylovej platni cez svoju vlastnú značku Žiadna značka/No Label. Výhradný distribútor bude české punkové vydavateľstvo Papagájův Hlasatel Records. Nový počin ROZPORU obsahuje 12 nových skladieb z vlastnej autorskej dielne, no nechýbajú ani hostia – ženský vokálny súbor Chick2Chick Trio, rapper Edúv syn a klavirista Jakub Vizner.