KONIEC PESTILENCE, ZMENY V ZOSTAVÁCH VOIVOD A OBSCURA

Nepríjemná správa, Holanďania PESTILENCE sa rozpadli. VOIVOD a OBSCURA hlásia zmeny vo svojich zostavách. Belgičania ABORTED majú nový klip. Briti THRESHOLD vydajú nový album.
Legendárna death metalová kapela PESTILENCE z Holandska oznámila svoj rozpad. Spevák Patrick Mameli založil nový projekt NEUROMORPH. Podľa jeho slov bude štýl tohto projektu ešte viac brutálny, šialený, technický či futuristický. Ďalej odkazuje fanúšikom, že nemajú byť smutný, pretože s PESTILENCE držali 25 rokov death metalovú vlajku a teraz je „hotovo“. PESTILENCE síce už nový album nevydajú, ale ak bude záujem, tak nad živými vystúpeniami sú Mameli spolu s gitaristom Patrickom Uterwijkom ochotní premýšľať.

Kapela VOIVOD oznámila, že v ich radoch už opäť nefiguruje basgitarista Blacky, ktorý sa rozhodol opustiť skupinu z osobných dôvodov.

V nemeckej kapele OBSCURA už nepôsobia bubeník Hannes Grossmann a gitarista Christian Münzner. Prvý menovaný sa rozhodol opustiť kapelu kvôli tomu, že v posledných dvoch rokoch prestala fungovať chémia medzi ním a zakladajúcim členom Steffenom Kummererom, nie však v osobnej rovine, ale hudobnej. Gitarista Christian Münzner sa zas chce viac venovať vlastnej hudobnej tvorbe a víziám. Kapela čoskoro začne hľadať náhradu a vďaka týmto zmenám sa aj oneskorí nahrávanie ich nového albumu.

Death metalisti ABORTED natočili nový videoklip ku skladbe „The Extirpation Agenda“, ktorá je z ich aktuálneho albumu „The Necrotic Manifesto“. Videoklip nájdete hneď pod správou.

Britská prog metalová kapela THRESHOLD vydá 19. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový štúdiový album s názvom „For the Journey“, ktorého artwork nájdete nižšie.