Novinkový blok: LAMB OF GOD, POWERWOLF, IMPERIAL TRIUMPHANT, CONSTIPATION či ROSA NOCTURNA

LAMB OF GOD zverejnili nový singel. POWERWOLF s ukážkou z nového živáku. IMPERIAL TRIUMPHANT sa pripomínajú novou skladbou. CONSTIPATION sa zavreli v štúdiu. ROSA NOCTURNA presedlávajú na angličtinu. O slovo sa hlásia aj THE MINORITY.

LAMB OF GOD

Kapela LAMB OF GOD sa hlási o slovo s novým a klipom podporeným singlom „Nevermore“ z chystanej nahrávky „Omens“. Dátum vydania je stanovený na 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records.

Nemci POWERWOLF zverejnili ukážku z chystaného živáku „The Monumental Mass – A Cinematic Metal Event“ v podobe skladby „Glaubenskraft“. Spomínaná nahrávka, ktorá vyjde 8. júla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records ponúkne minuloročný koncertný stream a ako bonus vystúpenie na festivale Wacken Open Air z roku 2019.

Newyorskí avantgardisti IMPERIAL TRIUMPHANT zverejnili novú skladbu „Merkurius Gilded“ s hosťujúcim jazzovým saxofonistom Kennym G a jeho synom Maxom Gorelickom. Pieseň je súčasťou albumu „Spirit of Ecstasy“, ktorý vychádza 22. júla prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records.

Prešovskí death/grinderi CONSTIPATION nahrávali počas víkendu svoj debutový album. „Nahrali sme na album CONSTIPATION 14 vecí. Naživo bicie, basu a gitaru, tak ako sa to niekedy robilo v 90. rokoch. Ďalšiu gitaru som ešte dohral a teraz počkáme na mága Maťa Barlu (zvukový majster, pozn.). Vokály prídu na rad niekedy cez leto,“ informoval na sociálnych sieťach líder skupiny Dodi Košč.

Brněnská symfonic folk metalová ROSA NOCTURNA se rozhodla zkusit štěstí i u zahraničních posluchačů. Kapela dosud vydala čtyři alba, všechny v češtině. Naposledy vydali v listopadu 2020 album „Andělé a bestie“. Už na tomto album jsou v bonusech dvě z písní alba nazpívané i anglicky. Protože se kapela chce přiblížit i zahraničním posluchačům, chystají na letošní léto vydání celé poslední desky v angličtině. Bude se jmenovat, jak jinak, „Angels and Beasts“. Na albu bude celkem jedenáct písní. Devět do angličtiny přetextovaných songů z české verze, instrumentálka „Periculum“ a jako bunus, starší skladba „Of love, of war, of blood“, nově v anglické verzi. Mimo změnu jazyka i hudba dostala celkově nový mix i master, takže bude znít víc moderněji. K anglické verzi alba už kapela vypustila dva singly. První byl duet „Desires in mist“, který zpívá Aneta Zatočilová a jako host se mužského partu ujal René „Perry“ David z brněnských FLOWERWHILE. Lyric video k této písni je dostupné na Youtube. I druhý singl „Lightbringer“ kapela vydala v podobě videa. To je zpracováno kreslením do písku a vytvořila ho Volha Safronava. Písničku nazpívala Viktorie Surmová (SURMA). Přesné datum vydání anglického alba ještě kapela neupřesnila, nicméně se netají tím, že než vyjde album, vypustí během prázdnin do světa ještě jedno, zcela nové video. – Tlačová správa

Bratislavská punk-rocková kapela THE MINORITY začiatkom roka 2022 zamierila do štúdia nahrávať nový materiál, ktorého výsledkom je aj aktuálna novinka „Duch rebelov“. Skladba, ktorá opäť prezentuje pre kapelu typický priamočiary a melodický „kalifornský“ punk-rock. Ku piesni natočila kapela aj videoklip. Kapela má naplánované na leto aj 8 koncertov.