Absolútna nálož noviniek! BEHEMOTH, METALLICA, MOTÖRHEAD, GHOST, EPICA, MOONSPELL, OBITUARY a ďalší

METALLICA a GHOST s novými klipmi. Opätovne vyjde album „Iron Fist“ od MOTÖRHEAD. BEHEMOTH a LAMB OF GOD zverejnili nové skladby. EPICA chystá oslavy 20. výročia existencie. DIMMU BORGIR s novým live videom. MOONSPELL a OBITUARY vydajú nové živáky. Novinky hlásia aj THE DESIGNS, GOATWHORE, AUTOPSY, MUNICIPAL WASTE a GAEREA.

BEHEMOTH

Poľskí titáni BEHEMOTH zverejnili novú a dvoma videoklipmi podporenú skladbu „The Deathless Sun“ z albumu „Opvs Contra Natvram“. „BEHEMOTH nenávidia Krista rôznymi spôsobmi od roku 1991 a stále sa nám darí znovu vynájsť koleso. Pieseň predstavuje aspekty, ktoré mnohí fanúšikovia na našej hudbe milujú, množstvo agresivity a melódie. Tento kontrast je dôvod, prečo sme sa rozhodli vydať dve úžasné videá, ktoré budú sprevádzať vydanie singla. Jedno je veľmi šokujúce, tak šokujúce, že sme museli vytvoriť úplne nové video, ktoré sme vydali spolu s ním. Vyberajte pozorne! Ako vždy, teším sa na vaše reakcie,“ uvádza Nergal v tlačovej správe. V poradí 12. štúdiovka im vychádza 16. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Legendárna METALLICA sa pripomína novým lyric videom ku skladbe „Master of Puppets“. Začiatkom júla zaznamenala táto pieseň po 36 rokoch od vydania nový život. Po tom, ako sa objavila v štvrtej sérii seriálu „Stranger Things“, vystrelila do popredia mnohých rebríčkov streamovania. Animovaný videoklip vytvorila britská dizajnérska agentúra ILOVEDUST, ktorá spolupracovala aj s Ozzy Osbourneom na artworku jeho pripravovaného albumu „Patient Number 9“ či s FOO FIGHTERS na propagačnej aktivite pre ich film „Studio 666“.

Vydavateľstvo BMG vydá 23. septembra pri príležitosti 40. výročia deluxe verziu albumu „Iron Fist“ od MOTÖRHEAD. Okrem remastrovanej nahrávky očakávajte predtým nevydané demo skladby a celý koncert z 18. marca 1982 z klubu The Apollo v Glasgowe (pôvodne vysielaný na rádiu Clyde), plus príbeh dosky a mnoho doteraz nevidených fotografií. Pod správou si môžete vypočuť demo verziu titulnej piesne, ktorá bola nahratá v rámci predprodukcie v Jackson Studios v meste Rickmansworth. Album vyšiel pôvodne 17. apríla 1982 prostredníctvom vydavateľstva Bronze Records.

Kapela GHOST natočila nový videoklip ku piesni „Spillways“ z aktuálnej radovky „Impera“. „Spillways je žalospev za temnotu, ktorú má väčšina ľudí v sebe. Keď máte priehradu tak sú tam odtoky, čiže priehrada nepretečie. Temnota v nás musí nájsť cestu von,“ okomentoval skladbu líder skupiny Tobias Forge.

Holandská symphonic metalová formácia EPICA vydá opätovne (2. septembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records) svoje prvé tri albumy + živák „We Will Take You With Us“ v súbornom vydaní „Take You with Us – The Early Years“ (CD box/LP box) spolu s bonusovými materiálmi. Aby toho nebolo málo, tak v rovnaký deň im ešte vyjde koncertná nahrávka „Live at Paradiso“. Záznam vystúpenia pôvodne nahratý v roku 2006 v Amsterdame bol zahalený legendou, často naplánovaný na vydanie, no až teraz uzrie svetlo sveta. Nahrávka umožní fanúšikom oživiť spomienky na vtedajšiu mladú kapelu, ktorá práve vydala svoje dva prvé albumy. Skupina zároveň oznámila, že 3. septembra o 19:30 hod. ponúkne prenos z vypredaného koncertu z holandského Tilburgu, kde oslávi 20 rokov existencie s raritnými piesňami v setliste a niekoľkými hosťami. Pod správou nájdete aj teaser. Lístky na koncertný stream je možné kúpiť TU.

Skupina LAMB OF GOD zverejnila nový singel „Omens“ z rovnomennej dosky, ktorá vyjde 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Epic Records. „Myslím si, že mnohým neporiadkom, v ktorých sa ľudské bytosti nachádzajú, by sa dalo veľmi ľahko predísť tým, že by sme venovali pozornosť zjavným opakujúcim sa vzorcom, a to v našom osobnom živote, ako aj v širšom, sociálno-historickom kontexte. To, čo niektorí nazývajú „znamenia“, sú v skutočnosti len prejavy skutočnosti, že tu nie je nič nové pod slnkom. Je hlúpe to ignorovať, ale robíme to všetci,“ povedal o skladbe vokalista Randy Blythe.

Symfonickí black metalisti DIMMU BORGIR zverejnili live video skladby „Progenies of the Great Apocalypse“ z dnes (29.7.) vydaného vinylového živáku „Northern Forces over Wacken“, ktorý obsahuje vystúpenie z festivalu Wacken z roku 2012, kde si kapela prizvala na pódium aj Český národný symfonický orchester.

Portugalci MOONSPELL vydajú 23. septembra prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nové DVD/Blu-ray „From Down Below – Live 80 Meters Deep“. Materiál nahratý v jaskyni Grutas de Mira de Aire (jeden zo siedmich prírodných divov Portugalska), predostrie album „Hermitage“ (2021) v celej dĺžke. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Entitlement“. „Zatiaľ čo svet bol doma utrápený, my sme išli hlboko dole do jaskyne, aby sme nahrali DVD s niektorými z našich najodvážnejších fanúšikov. Predstavenie, aké ste nikdy nevideli, v pokoji a tichu mokrej a tmavej prírodnej galérie. Náš nový live album a DVD je niečo, čo sme doteraz nikdy neskúsili. Dúfame, že vás bude baviť, kým nevyjde náš nový album v roku 2023,“ vyjadril sa spevák Fernando Ribeiro.

Death metaloví veteráni OBITUARY vydajú 26. augusta prostredníctvom vydavateľstva Relapse Records nové živáky „Slowly We Rot – Live and Rotting“ a „Cause of Death – Live Infection“ (CD/CS/LP/Blu-ray). Nahrávky ponúknu záznam z koncertných live streamov z jesene 2020 počas ktorých odohrali legendárne albumy „Slowly We Rot“ a „Cause of Death“ v celej dĺžke.

Electro-metalové duo THE DESIGNS vydá 18. augusta debutový album s názvom „(IN)VENT“. Videoklip k novému singlu „Forever Wrong“, režírovaný Snovonne „Sno“ Drake obsahuje aj VHS zábery z detstva Sno a Billyho. Hravé uchopenie, v štýle krimi dokumentu, reflektuje tému o pochybovaní samého seba a odcudzenia sa. „Chceli sme to posolstvo trochu odľahčiť. Ľudia ako my boli vždy outsideri a vyrastali s určitým nepohodlím z toho, že sú súdení a nazerá sa na nich inak. Akoby byť sám sebou bol „zločin“. Vo videu som sa s tým rozhodla zabaviť. Výsluch sa zmení na tanec s jednorožcom, policajná zostava sa zmení na párty. Byť sám sebou nie je zločin, aj keď NEBYŤ sám sebou by asi mal byť,“ okomentovala pieseň a klip Snovonne „Sno“ Drake.

Kapela GOATWHORE vydá 7. októbra prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records nový album „Angels Hung from the Arches of Heaven“. „Túto nahrávku by som opísal ako veľmi surovú, ale jasnosť je formovaná v chaose. Je to cesta všetkého, čo sme doteraz urobili a niektorých nových prístupov. Keď píšeme nový materiál, zameriavame sa hlavne na hudbu a na to, čo nás na jej hraní baví. Nepíšeme len preto, aby sme upokojili ostatných,“ povedal vokalista Louis Ben Falgoust II. Pod správou si môžete vypočuť prvú ochutnávku v podobe klipovky „Born of Satan´s Flesh“.

Death metalistom AUTOPSY vyjde 30. septembra prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records nový štúdiový album „Morbidity Triumphant“. Novinka ponúkne celkovo 11 skladieb. Nižše nájdete aj krátky teaser.

Crossover thrash metalová úderka MUNICIPAL WASTE sa hlási o slovo s animovaným videoklipom ku skladbe „Grave Dive“ z aktuálnej dosky „Electrified Brain“.

Black metalisti GAEREA zverejnili klipom podporenú novú skladbu „Mantle“ z chystaného albumu „Mirage“. Dátum vydania je stanovený na 23. septembra prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.