POWERWOLF v apríli vydajú ďalší album. Nové klipy nahrali DESTRUCTION, MUNICIPAL WASTE a ďalší

POWERWOLF vydajú nový album. DESTRUCTION, MUNICIPAL WASTE a BRITISH LION s novými klipmi. DELAIN zverejnili novú skladbu. Novinky aj od SVETLOVLAD a SLIM TO NO CHANCE.

POWERWOLF

Nemci POWERWOLF vydajú 7. apríla prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records nový album „Interludium“. Nahrávka vychádza v niekoľkých edíciách, väčšina z nich obsahuje prekvapenie v podobe bonusového albumu „Communio Lupatum II“, kde 11 spriatelených kapiel ako EISBRECHER, ELECTRIC CALLBOY, KORPIKLAANI a RAGE nahrali covery niektorých z najväčších hitov kariéry POWERWOLF. Limitované verzie obsahujú aj druhý bonusový album „Interludium Orchestrale“, ktorý obsahuje osem orchestrálnych verzií skladieb albumu.

Thrash metalisti DESTRUCTION sa hlásia o slovo s novým videoklipom ku skladbe „Tormented Soul“ z aktuálnej dosky „Diabolical“. „Nadšenie, energia a eufória latinskoamerických metalových davov sú legendárne po celom svete. To je dôvod prečo sme nový videoklip k Tormented Soul nakrútili uprostred nášho turné Latin American Attack na Mexico Metal Feste! Vždy bolo snom urobiť to a fanúšikovia, samozrejme, nesklamali. Sú hviezdou tohto old schoolového videa. Ponorte sa do vytrvalosti a šialenstva oddaného davu! Toto je metal – toto je to, prečo to robíme,“ okomentovala kapela nový videoklip.

Crossover thrash metalová úderka MUNICIPAL WASTE natočila nový videoklip ku skladbe „Crank the Heat“ z aktuálnej dosky „Electrified Brain“.

BRITISH LION, bočný projekt Stevea Harrisa z IRON MAIDEN, zverejnil nové live video piesne „Legend“. Klip bol nahratý toto leto počas európskeho turné, ktoré zahŕňalo vystúpenie na festivale Download v Spojenom kráľovstve, ako aj hlavné vystúpenia v kluboch po celom Nemecku, Poľsku, Španielsku a Francúzsku.

Holandskí symfonici DELAIN vypustili do sveta novú skladbu „Beneath“, podporenú aj videoklipom. Pieseň je súčasťou chystaného albumu „Dark Waters“, ktorý vychádza 10. februára prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Pavel „Hirax“ Baričák zverejnil zo svojho alternatívno depresívneho folk metalového projektu SVETLOVLAD ďalšiu pieseň „Macocha“ z albumu „Clivota“. Pieseň naspievala Simonka Vicianová, ktorá ako speváčka dostala na albume najväčší priestor. CD „Clivota“ vyšlo 18. novembra prostredníctvom vydavateľstva HladoHlas v limitovanom počte 300 kusov. Album obsahuje 8 folklórnych v silne alternatívnom duchu ladených piesní a ich päť verzií v rockovom až metalovom prevedení. Ako bonus sú dve piesne naspievané Irinou Zybinou z kapely GRAI.

Bratislavská nu-metalová kapela SLIM TO NO CHANCE vydala 15. novembra debutový album s názvom „Vital Signs“. Novinka obsahuje 11 skladieb a je dostupná na všetkých štandardných streamovacích službách. „Aj keď sa radíme do stajne s názvom nu-metal, robíme hudbu tak, ako ju cítime a ako sa nám páči, preto sa nevyhýbame ani netradičnejším momentom,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Filip. Ešte dodáme, že krst albumu „Vital Signs“ prebehne v bratislavskom Kulturák klube 2.12.2022, kde okrem SLIM TO NO CHANCE zahrajú aj bratislavskí metalcoristi SHATTERED MIND a košickí CASSIOPEIA.