Uznávaný gitarový mág Steve Vai prichádza na Slovensko!

Steve Vai oznámil návrat do Európy a zavíta aj do našej krajiny.

Steve Vai vystúpi v Bratislave.

BRATISLAVA. V piatok 14. apríla 2023 vystúpi Steve Vai v Bratislave v Refinery Gallery v rámci „Inviolate World Tour“. Vstupenky na koncert sa predávajú od piatka 20. januára 2023 cez listocheck.sk.

Velikán Steve Vai pokračuje po jesennom turné v Severnej Amerike aj v Európe. „Naše turné v Amerike bolo vynikajúce. Ja a kapela sme namazaní a pripravení ako vždy. Som nadšený, že môžem konečne priniesť gitaru Hydra do Európy, pretože som to nestihol urobiť na poslednom turné. Odozva od Inviolate bola mimoriadne pozitívna a tak sa veľmi tešíme na toto turné po Európe,“ vysvetľuje Steve Vai.

Minulý rok vydal nový štúdiový album s názvom „Inviolate“. Podporiť jeho vydanie sa rozhodol zorganizovaním turné. Tento rok plány zavedú gitaristu, skladateľa, speváka a producenta so svojou kapelou na väčšinu kontinentov po celom svete. Z tohto albumu si veľký úspech zaslúžil oficiálny videoklip k skladbe „Teeth of the Hydra“, ktorú si už pozrelo viac ako 5,3 milióna ľudí.

„Bol to nápad hrať na gitare s viacerými krkmi, kde v podstate všetko, čo v skladbe počujete – s výnimkou bicích a niektorých klávesov – je táto gitara. Chcel som vytvoriť skladbu, ktorá využíva všetky krky, všetky struny a všetky efekty,“ opisuje Steve.

O pár dní, 27. januára, vydáva album Vai/Gash, ktorý má v archíve viac ako tri desaťročia. Bol napísaný a zaznamenaný v časových horizontoch v roku 1991, kedy mal túžbu mať konkrétny druh hudby, ktorú by mohol počúvať, keď jazdil na motocykli Harley Davidson. Tieto nahrávky ležali na poličke viac ako 30 rokov a vychádzajú tento rok.

Steve Vai je uznávaný gitarista na celom svete a je držiteľom Grammy. Bol súčasťou mnohých projektov, či kapiel, aj skupiny WHITESNAKE. Po jej opustení sa vydal opäť na sólovú dráhu.

Koncert v Bratislave nebude mať predkapelu a môžeme sa tešiť na 120 minút skvelej hudby. Okrem klasických lístkov po 49,50 € budú v predaji aj VIP lístky, ktoré budú obsahovať aj meet & greet, stage tour a účasť na zvukovke. O bližších informáciach k týmto lístkom bude organizátor informovať na svojich webových a facebookových stránkach.

FB Event

Tlačová správa