METALLICA pripravuje ďalšie koncerty, ktoré odvysiela v kinách, Peter Baltes stálym členom U.D.O.

METALLICA odvysiela dva koncerty v kinách po celom svete. Peter Baltes sa stal členom kapely U.D.O.. FEAR FACTORY, Dave Lombardo a VEIL OF MAYA zverejnili nové skladby. APOCALYPTICA začína pracovať na novom albume. VOMITORY sú späť s novým albumom. NHIM sa pripomínajú novým singlom.

METALLICA. Foto: Tim Saccenti

Legendárna METALLICA prezradila na včerajšej predpremiére nového albumu „72 Seasons“, ktorá sa konala v kinosálach po celom svete, že 18. a 20. augusta odvysiela (opäť v kinách) v rámci turné „M72“ oba koncerty z amerického mesta Arlington, v štáte Texas. Fanúšikovia budú svedkami dvoch odlišných setlistov mapujúcich ich viac ako 40-ročnú kariéru, pričom žiadna skladba nazaznie dvakrát. Spomínané turné bude vybavené okrúhlym pódiom s legendárnym „Snake Pitom“ v jeho strede.

Peter Baltes, bývalý basgitarista ACCEPT, sa stal oficiálnym členom kapiel U.D.O. a DIRKSCHNEIDER, ktoré vedie Udo Dirkschneider, teda pôvodný spevák ACCEPT. Baltes pôsobil v U.D.O. od minulého septembra ako náhrada za vtedajšieho basáka Tilena Hudrapa, ktorý bol hospitalizovaný po koncerte kapely v nemeckom Mníchove. „S Petrom Baltesom mám veľmi dlhé priateľstvo, ktoré nikdy nebolo zatienené nezhodami v ACCEPT. Hádky boli výlučne s inou osobou a jeho manželkou. Každému by malo byť jasné, o koho ide! Všetci ostatní členovia ACCEPT boli vždy spojení v priateľstve. Som si vedomý, že Peter mal na stole veľa lukratívnych ponúk od iných kapiel, ktoré za tie roky všetky odmietol. Úprimne povedané, tieto sumy si u nás zarobiť nemôže. O to viac pre mňa znamená, že sa rozhodol zostať v U.D.O. a tiež sa pripojil ku kapele DIRKSCHNEIDER. To mi ukazuje, že mu v hrudi bije skutočné metalové srdce a že priateľstvo a zábava sú pre neho dôležitejšie ako peniaze. Ďakujem, Peter,“ napísal Udo Dirkschneider v oficiálnom vyhlásení.

Industrial metalová formácia FEAR FACTORY zverejnila (na TOMTO ODKAZE) inštrumentálnu verziu skladby „Roboticist“. Spomínaná novinka slúžila ako promo pre gitarový softvér Toneforge Disruptor, ktorý bol vyvinutý v spolupráci s gitaristom kapely Dinom Cazaresom. „Spočiatku to mala byť len inštrumentálka pre gitarový plugin, ale vyšlo to tak dobre, že som sa z toho rozhodol urobiť pieseň pre novú štúdiovku. Možno sa bude album volať Roboticist. Veľmi dobre zapadá do nášho konceptu,“ vyjadril sa Dino Cazares.

Bubeník Dave Lombardo (ex-SLAYER, SUICIDAL TENDENCIES, TESTAMENT) zverejnil novú skladbu „Inner Sanctum“ z debutovej sólovky „Rites of Percussion“. Dátum vydania je stanovený na 5. mája prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings.

Eicca Toppinen z kapely APOCALYPTICA prezradil či sa posledné single objavia na ich novom albume. „V súčasnosti sú všetky úplne oddelené. Uvedomili sme si, že táto moderná kultúra vydávania s digitálnymi platformami nám v skutočnosti umožňuje robiť rôzne verzie našej tvorby v rôznych formátoch. Takže máme album, ktorý je inštrumentálny, potom single, ktoré sú vokálnou spoluprácou a tiež sme vydali EP s klasickou hudbou, čiže môžeme robiť veľa vecí súčasne. Takže single nie sú súčasťou albumu. Práve začíname pracovať na materiáli pre ďalší album, ktorý bude opäť o niečom úplne inom. A stále sa chystáme vydávať single, kým album pripravíme. Takže tak trochu chceme, aby neustále prichádzali nejaké piesne,“ povedal v rozhovore pre Rock Legacy.

Švédski death metalisti VOMITORY ohlásili po 12 rokoch nový album „All Heads Are Gonna Roll“. Nový počin uzrie svetlo sveta 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records. „Necítili sme žiadny tlak, bolo to skôr o rozhodnutí, či máme pokračovať ako kapela, teda vydať nový materiál, alebo skupinu opäť uložiť do hrobu. Najprv sme napísali niekoľko piesní len tak pre zábavu, aby sme zistili či na to stále máme, a potom sme urobili konečné rozhodnutie pokračovať a urobiť nový plnohodnotný album,“ vysvetľuje bubeník Tobias Gustafsson. Titulnú skladbu, podporenú aj videoklipom nájdete nižšie.

Djent/metalcorová skupina VEIL OF MAYA vypustila do sveta novú skladbu „Mother Pt.4“ z chystanej dosky „[m]other“. Tá vychádza 12. mája prostredníctvom vydavateľstva Sumerian Records.

Slovenský industrial metalový projekt NHIM (No Human Inside Me) sa prezentuje novým singlom s názvom „The Resistance“. Novinka je súčasťou pripravovaného debutu „NHIM“. „Skladba prináša temné a industriálne metalové zvuky a zaoberá sa postapokalyptickou tematikou, konkrétne hrozbou rýchlo sa šíriacej infekcie, ktorej vlády nedokážu zabrániť. Text piesne zdôrazňuje dôležitosť boja proti takýmto hrozbám a odovzdáva hold obetiam, ktoré sa zasvätili ochrane ľudstva, aj keď to znamená obetu vlastného života. Refrén nás vyzýva k nekompromisnému odporu a likvidácii tejto hrozby, ktorá ohrozuje náš svet,“ informuje projekt v tlačovej správe.