FEAR FACTORY vydajú dve reedície úspešných albumov, nové videoklipy nahrali VOMITORY a ARKONA

FEAR FACTORY vydajú opätovne staršie albumy. VOMITORY a ARKONA zverejnili nové skladby. THE AGONIST ukončili činnosť. DEVILDRIVER s novým videoklipom. EMBOLISM vydajú nový album.

FEAR FACTORY

Industrial metalovej formácii FEAR FACTORY vyjdú opätovne (23. júna, Nuclear Blast Records) albumy „Mechanize“ (2010) a „The Industrialist“ (2012). Reedícia „The Industrialist“ vyjde pod názvom „Re-Industrialized“ a bude obsahovať úplne nový remix so živými bicími od Grega Reelyho (DEMANUFACTURE, OBSOLETE, MECHANIZE), nový artwork a 6 bonusových skladieb. Album „Mechanize“ ponúkne navyše 3 bonusové piesne. Nižšie si môžete vypočuť ukážku v podobe skladby „Deprived Mind Murder“ zo spomínaného albumu „Re-Industrialized“.

Death metalisti VOMITORY zverejnili novú, klipom podporenú skladbu „Raped, Strangled, Sodomized, Dead“ z chystaného albumu „All Heads Are Gonna Roll“. Dátum vydania je stanovený na 26. mája prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records.

Pagan/folk metalové zoskupenie ARKONA sa prezentuje novou skladbou „Mor“ z pripravovanej štúdiovky „Kob“. „Skladba Mor predstavuje štvrtý krok ponorenia celého ľudstva do priepasti. Táto pieseň je o epidémiách, chorobách, mnohonásobných úmrtiach, ktoré ľudstvo prenasledujú stáročia, no následne sám človek umelo vytvoril hlavný mor našej doby, ktorý sa stal jeho ďalším krokom na ceste do pekla. Pochmúrne zábery videa, ktoré vytvorili zručné ruky Cybermind Abyss pomocou technológie neurónových sietí, pomôžu poslucháčovi čo najhlbšie sa ponoriť do temnej atmosféry skladby cez hrozivé obrázky pohlcujúce priepasť našej doby, predpovedajúce blížiacu sa nevyhnutnú apokalypsu,“ uvádza kapela v tlačovej správe. Spomínaná novinka vychádza 16. júna prostredníctvom vydavateľstva Napalm Records.

Kanadská skupina THE AGONIST sa rozpadla. „Rozhodli sme sa, že skupina THE AGONIST skončila. Na toto rozhodnutie bolo vynaložených veľa úvah, a žiaľ, vzhľadom na okolnosti, je toto záver, ktorý dáva najväčší zmysel pre kapelu a pre nás ako jednotlivcov. Existuje veľa faktorov, ktoré viedli k tomuto rozhodnutiu. Je to zmes osobných a finančných záležitostí a situácie v hudobnom priemysle. Ale nakoniec sa mi piati už nedokážeme dohodnúť na ceste vpred, ktorá by bola prínosom pre obchod THE AGONIST pri rešpektovaní osobného života a želaní každého člena. Speváčka Vicky Psarakis bude pokračovať so svojou kapelou SICKSENSE, bubeník Simon McKay sa momentálne snaží pripojiť na plný úväzok k novej kapele, basgitarista Chris Kells sa zameria na svoju kariéru kameramana, gitarista Danny Marino momentálne píše hudbu pre dva nové projekty a druhý gitarista Pascal „Paco“ Jobin sa chystá vydať novú hudbu so svojím projektom LEADING THE BETRAYED. Prosíme, aby ste v tejto konkrétnej záležitosti rešpektovali súkromie jednotlivých členov a zároveň vás povzbudzujeme, aby ste ich sledovali na sociálnych sieťach a podporovali ich budúce úsilie,“ znie v oficiálnom vyhlásení.

Kapela DEVILDRIVER vypustila do sveta nový videoklip k songu „This Relationship, Broken“ z dnes (12.5.) vydanej dosky „Dealing With Demons Vol. II“. „Pieseň skúma rozchod, ku ktorému dochádza medzi dvoma dlhoročnými partnermi, keď sa po rokoch nepokojov opustia,“ okomentoval skladbu líder skupiny Dez Fafara.

Domáca grindcorová úderka EMBOLISM ohlásila nový štúdiový album „Grinding Reality“. „Na novom albume bude 12 alebo 13 úplne nových skladieb a navyše sme povyťahovali staré songy z obdobia, keď sme mali 17 až 18 rokov, čiže roky 1997 až 1998. A budú aj prerábky dvoch grindcorových veličín,“ prezradil gitarista Michal Kotrík pre Valhalla.sk. Novinka vyjde prostredníctvom českého vydavateľstva Bizarre Leprous Production. Dátum vydania zatiaľ nebol oznámený.