Lombardova budúcnosť v TESTAMENT je neistá: Je to vo fáze – počkáme a uvidíme, hovorí

Bubeník Dave Lombardo sa vyjadril, že pre tohtoročné koncerty TESTAMENT nebude k dispozícii. Zároveň potvrdil, že jeho budúcnosť v kapele je neistá.

Dave Lombardo

Americký bubeník Dave Lombardo bol hosťujúcim bubeníkom na albume „The Gathering“ z roku 1999. Vlani sa ku skupine TESTAMENT oficiálne pripojil. Bývalý bicmen SLAYER je v súčasnosti okrem iných spolkov aj členom MISFITS, MR. BUNGLE, EMPIRE STATE BASTARD a SATANIC PLANET. Od roku 2016 do roku 2020 hral aj so SUICIDAL TENDENCIES.

V najnovšom rozhovore pre portál Blabbermouth porozprával o svojich prioritách a plánoch na rok 2023. „Začnime so SUICIDAL TENDENCIES. Nemohol som s nimi hrať, pretože líder kapely Mike Muir nie je tak často na turné ako by som chcel. Keď som sa k nim pripojil v roku 2016, bolo to iné. Potom prišla pandémia a taktiež má zdravotné problémy. Myslím, že má za sebou niekoľko operácií chrbta. Obmedzuje to počet vystúpení, ktoré urobí za rok. Už som s nimi nejaký čas nehral,“ prezradil.

Plný diár

Ako ďalej sám prezradil, zameriava sa na MISFITS, MR. BUNGLE a EMPIRE STATE BASTARD. „Keď som bol minulý rok na turné s TESTAMENT, mal som nachystané veci, ktoré sa začali pripravovať na rok 2023. S TESTAMENT sme mali niekoľko termínov v rozvrhu, ktoré sa prekrývali. Nemohol som z toho vycúvať. Nepridám sa k nim na ich nadchádzajúce turné v roku 2023. Zameriavam sa na MR. BUNGLE, s ktorými som v roku 2019 nahral album a urobili sme aj živák. S EMPIRE STATE BASTARD som nahral album v roku 2020. Ten konečne uzrie svetlo sveta neskôr v tomto roku.

Už sme vydali singel. Neabsolvujem ani nadchádzajúce vystúpenia so SATANIC PLANET. Nebudem s nimi vystupovať. Namiesto živých vystúpení so SATANIC PLANET sa mi u nich viac páči produkcia a písanie piesní. Je to veľmi industriálne a temné. Má to veľmi zlovestnú atmosféru, no napriek tomu sú to skvelí chlapci. Niektorí z najláskavejších ľudí, akých som v živote stretol, čo je v kontraste s hudbou,“ vysvetlil Lombardo.

Budúcnosť neistá, ale všetko je otvorené

Následne padla otázka či bude v dohľadnej dobe hrať s TESTAMENT, vrátane účinkovania na ďalšom štúdiovom albume kapely. „Neviem, pretože s MR. BUNGLE, EMPIRE STATE BASTARD a MISFITS sa všetko začína nabaľovať,“ povedal. „S MISFITS som od roku 2016. TESTAMENT je dobre namazaný stroj. Neustále koncertujú a vydávajú albumy. Pokúsiť sa nájsť ten priestor alebo čas na vydanie niečoho…, neviem.“

Na otázku, či to znamená, že jeho status v TESTAMENT je aktuálne neistý, Lombardo odpovedal: „Áno. Je to vo fáze – počkáme a uvidíme. Kvôli svojim záväzkom nemôžem nič zaručiť. Splnil som svoj zmluvný záväzok na rok 2022, čo bolo dosť rozsiahle. Urobili sme jedno z najdlhších turné, aké som absolvoval. Bolo to asi sedem týždňov v Európe, čo bolo skvelé. Naozaj som sa tam potreboval po pandémii opäť dostať a to aj po hráčskej stránke, bola to záchrana. Uvidíme. Vzťah je dobrý, dvere sú otvorené a je tam komunikácia. Povedal som im, že vidím, že sa blížia nejaké strety. Bolo to v prvý januárový týždeň, keď som oslovil gitaristu Erica Petersona a povedal som mu to. Toto sa varí už nejaký čas. V skutočnosti som to videl v novembri/decembri minulého roku. Už som videl že: Ó, nie. Toto sa stane, toto sa nestane. Je to veľmi zložité.“

Nedávne fotky, ktoré uverejnil basgitarista Steve DiGiorgio, ukazujú TESTAMENT, ako skúšajú na nadchádzajúce juhoamerické turné s bubeníkom Chrisom Dovasom (SEVEN SPIRES). Dovas zaskakoval minulý rok za Lombarda na prvých šiestich zastávkach „The Bay Strikes Back Tour“. Lombardo vtedy nemohol hrať, pretože vystupoval s MISFITS.

Turné TESTAMENT po Latinskej Amerike s názvom „Klash of the Titans“, ktoré odohrajú s KREATOR štartuje 19. apríla v Lime v Peru a potrvá do 9. mája, kde ho koncertom v San Salvadore ukončia.

Ešte dodáme, že Dave Lombardo vydá 5. mája prostredníctvom vydavateľstva Ipecac Recordings debutový sólo album s názvom „Rites of Percussion“.