Piatkový novinkový blok: METALLICA, MACHINE HEAD, SUFFOCATION, BLACK LABEL SOCIETY a ďalší

METALLICA teasuje priame prenosy svojich koncertov. MACHINE HEAD s novým videoklipom. SUFFOCATION vydajú na jeseň nový album. BLACK LABEL SOCIETY pracujú na novom albume. Novinky aj od FOO FIGHTERS, HALESTORM a TSJUDER.

METALLICA

Legendárna METALLICA teasuje svoje koncerty v rámci turné „M72“, ktoré budú 18. a 20. augusta odvysielané v priamom prenose v kinách po celom svete. Obe vystúpenia pôjdu do prítmia kinosál z amerického mesta Arlington, v štáte Texas. Fanúšikovia budú svedkami dvoch odlišných setlistov mapujúcich ich viac ako 40-ročnú kariéru, pričom žiadna skladba nazaznie dvakrát. Spomínané turné je vybavené okrúhlym pódiom s legendárnym „Snake Pitom“ v jeho strede. Lístky budú v predaji od 1. júna.

Kapela MACHINE HEAD sa prezentuje novým videoklipom ku skladbe „Arrows In Words from the Sky“ z aktuálneho albumu „Of Kingdom and Crown“. Klip bol vytvorený zo záberov nasnímaných počas minuloročného turné Vikings & Lionhearts a streamovacích udalostí Electric Happy Hour. „Posledných pár videí bolo veľmi umeleckých a tematických, ktoré pokračovali v čiernobielom rozsahu koncepčnej nahrávky. Na tento účel sme chceli mať živé video zo starej školy v štýle 90. rokov a je to viac-menej pocta našim úplne šialeným fanúšikom, spolu s dobrou atmosférou života na ceste a zábermi zo zákulisia,“ povedal líder skupiny Robb Flynn.

Brutal death metalová úderka SUFFOCATION vydá v septembri prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records nový a zatiaľ nepomenovaný album. Novinka bude prvou nahrávkou s vokalistom Rickym Myersom, ktorý nahradil Franka Mullena.

Americká formácia BLACK LABEL SOCIETY nahrávajú nový štúdiový album. Ďalšie informácie nie sú v tejto chvíli k dispozícii. Zatiaľ posledná doska „Doom Crew Inc.“ Vyšla Zakkovi Wyldeovi a spol. v novembri 2021.

FOO FIGHTERS zverejnili novú skladbu „Show Me How“ z pripravovanej štúdiovky „But Here We Are“. Vydanie je naplánované na 2. júna prostredníctvom vydavateľstiev Roswell Records/RCA Records. V spomínanej piesni hosťuje Violet Grohl, dcéra frontmana Davea Grohla.

Kapela HALESTORM sa spojila s country speváčkou Ashley McBryde, aby nahrala novú verziu skladby „Terrible Things“ z aktuálnej nahrávky „Back from the Dead“. „Terrible Things je pieseň o nádeji a odpustení sebe samému a svetu, v ktorom žijeme. Aby sme pozdvihli srdce tejto skladby, požiadali sme Ashley McBryde, aby nám prepožičala svoj neuveriteľný hlas. Veľmi obdivujem jej silu a som veľmi vďačná, že sa k nám pridala! Viem, že toto posolstvo bude vo vás rezonovať a inšpirovať vás. Sme nedokonalé bytosti, schopné toľkého zla. Ale nestratím vieru, pretože vo svojich snoch verím, že nie sme tieto ‚hrozné veci‘ (terrible things),“ vyjadrila sa speváčka a gitaristka Lzzy Hale.

Black metalisti TSJUDER vypustili do sveta novú skladbu „Prestehammeren“ z chystanej dosky „Helvegr“. Dátum vydania je stanovený na 23. júna prostredníctvom vydavateľstva Season of Mist.