Bohatý novinkový blok: AMORPHIS, BEHEMOTH, MEGADETH, DARK FUNERAL, EPICA a ďalší

AMORPHIS, DARK FUNERAL a CULT OF LUNA oznámili nové albumy. MEGADETH vydajú nový živák. BEHEMOTH s novým klipom. BLACK LABEL SOCIETY zverejnili novú skladbu. OBSCURE SPHINX vydali ambientnú nahrávku. URIAH HEEP dokončili nový album. HALESTORM sa prezentujú na akustický spôsob.

AMORPHIS. Zdroj foto: fb Amorphis

Fínom AMORPHIS vyjde 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Atomic Fire Records nový album „Halo“. „Je to naozaj skvelý pocit, že ako kapela stále môžeme produkovať veľmi slušnú hudbu. Možno určitý druh sebakritiky a dlhoročné skúsenosti kulminujú v týchto najnovších albumoch. Od začiatku do konca je to úplne rozpoznateľný AMORPHIS, ale celková atmosféra je o niečo tvrdšia a progresívnejšia, v porovnaní s predchodcom aj organická,“ uvádza v tlačovej správe gitarista Esa Holopainen. Novinka ponúkne celkovo 11 skladieb.

AMORPHIS – Halo

Poľskí titáni BEHEMOTH zverejnili video ku skladbe „Christians to the Lions“ zo špeciálneho projektu „XXX Years ov Blasphemy“, ktorým oslávili 30 rokov na scéne. Výsledkom boli tri unikátne sety mapujúce celú diskografiu na troch veľkolepých miestach. Stream je dostupný do 7. novembra (do 16:00). Pre viac informácii klikajte SEM.

Kapela MEGADETH vydá 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva Cleopatra Records nový živák (CD/Vinyl/DVD/Blu-ray) s názvom „A Night In Buenos Aires“. Materiál sa nahrával v októbri 2005 v aréne Estadio Obras Sanitarias v hlavnom meste Argentíny. Nižšie nájdete ukážku v podobe skladby „Holy Wars…The Punishment Due“.

Black metalisti DARK FUNERAL oznámili, že 18. marca im prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records vyjde nový album „We Are The Apocalypse“. Zatiaľ posledná štúdiovka „Where Shadows Forever Reign“ im vyšla v roku 2016.

Holandská skupina EPICA zverejnila ukážku z chystaného živáku (Blu-ray/DVD/CD) „Omega Alive“ v podobe piesne „Kingdom of Heaven, Part 3 – The Antediluvian Universe“. Spomínaná nahrávka vyjde 3. decembra prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records a ponúkne záznam ich veľkolepého live streamu z júna tohto roka. Videá a grafické efekty šité na mieru, veľkolepá pyro šou, tanečníci, dážď, spevácke zbory a herci, to všetko dodalo auru symbolizmu a filmového nádychu.

Post metalové zoskupenie CULT OF LUNA vydá 11. februára prostredníctvom vydavateľstva Metal Blade Records v poradí deviaty štúdiový album s názvom „The Long Road North“. „Dlhá cesta na sever je dlhá cesta domov. Smer diktovaný volaním, ktoré preniká skalou a ozýva sa lesom. Preteká cez každé jazero, urýchľované vetrom. Keď sa k vám dostane, viete, že je čas. Čas posunúť sa vpred. Neviete, kam to povedie, ale dôverujete tomu. S očami zdvihnutými k polnočnému slnku si vás pritiahne bližšie. Cesta je dlhá a koniec neistý,“ okomentovala kapela nový počin.

Američania BLACK LABEL SOCIETY sa hlásia o pozornosť s novou skladbou „End of Days“, ku ktorej natočili aj videoklip. Spomínaná pieseň je súčasťou novej radovky „Doom Crew Inc.“. Dátum vydania je stanovený na 26. novembra prostredníctvom vydavateľstva MNRK Heavy (predošlé eOne Music).

Formácia OBSCURE SPHINX vydala ambientnú nahrávku s názvom „Thaumaturgy II“. „V roku 2018 sme vytvorili tento ambientný opus, ktorý bol dodnes nevydaný. Je to živá nahrávka zo skúšky celého setu odohratého v celku, bez žiadnych dodatočných dohrávok , len tok našej energie a improvizácia. Užite si smútok,“ uvádza kapela na svojich stránkach. Ešte dodáme, že v lete 2018 predviedli tento set aj na festivale Brutal Assault.

Veteráni URIAH HEEP dokončili nahrávanie nového albumu. „Ešte sme si nie istí kedy vyjde, pretože všetko záleží na vydavateľstve. Album sa teraz mixuje v Los Angeles, potom musíme zvoliť názov a dať dohromady artwork. To bude trvať niekoľko mesiacov. Budúci rok začneme koncertovať na oslavu 50. výročia, čo sme nemohli urobiť pred dvoma rokmi. A k tomu musíme ísť na turné. Potom si myslím, že nahrávacia spoločnosť, keďže ide o obchodníkov, sa rozhodne, kam to vložiť, aby sa dosiahol maximálny efekt,“ vyjadril sa v rozhovore pre Tales from the Road gitarista Mick Box.

Skupina HALESTORM zverejnila akustickú verziu ich zatiaľ posledného singlu „Back from the Dead“ a taktiež prezradila, že len pred pár dňami nahrala poslednú skladbu na nový album. „Skladba „Back from the Dead“ je o prežití, ale nie vo fyzickom zmysle, aj keď viem, že najmä v posledných rokoch sa nás všetkých dotkla smrť. Pieseň je osobná a napísaná z hľadiska duševného zdravia. Chcela som dať sebe a svetu hard rockovú skladbu, ktorú môžeme nahlas zakričať, keď sa brány opäť otvorili. Dúfam, že vám pripomenie vašu silu jednotlivca a to, že nie ste sami,“ povedala ešte v auguste líderka Lzzy Hale.