Universal Music prerušili spoluprácu s RAMMSTEIN, DREAM THEATER nahrali nový klip

Universal Music prerušili spoluprácu s RAMMSTEIN, k obvineniam Tilla Lindemanna sa vyjadril aj bubeník Christoph Schneider. DREAM THEATER a ARKONA zverejnili nové videoklipy. CAVALERA so staronovou skladbou. Novinky hlásia aj AS I LAY DYING a ONSLAUGHT.

RAMMSTEIN

Vydavateľstvo Universal Music prerušilo až do odvolania spoluprácu s kapelou RAMMSTEIN. Dôvodom sú obvinenia so sexuálneho násilia, ktorým čelí spevák Till Lindemann. „Obvinenia voči Tillovi Lindemannovi nás šokovali a najviac si vážime ženy, ktoré sa v tomto prípade tak odvážne verejne vyjadrili. Sme presvedčení, že úplné objasnenie týchto obvinení, aj zo strany úradov, je nevyhnutné a je aj v záujme celej kapely. Po zverejnení obvinení sme dočasne pozastavili marketingové a propagačné aktivity k nahrávkam kapely,“ znie v oficiálnom vyhlásení vydavateľstva.

V rovnaký deň sa vyjadril aj bubeník skupiny Christoph Schneider. „Rád by som sa s vami podelil o svoje osobné pocity a myšlienky. Obvinenia z posledných týždňov nás ako kapelu a mňa ako človeka hlboko otriasli. Vás fanúšikov určite tiež. Som šokovaný z toho, čo sa o našom spevákovi zdieľalo na sociálnych sieťach a v tlači. Nemyslím si, že by sa stalo niečo trestnoprávne relevantné ako je pridávanie drog do nápojov. Nemyslím si, že sa dialo niečo nezákonné, nikdy som nič podobné nevidel, ani som nič podobné nepočul od nikoho z našej 100-člennej posádky. Na Tillových večierkoch sa ľudia spolu bavili. A napriek tomu sa zdá, že sa stali veci, ktoré sú síce právne v poriadku, no osobne si myslím, že v poriadku nie sú. Vyrástli určité štruktúry, ktoré presahovali limity a hodnoty ostatných členov kapely. Je pre nás tiež dôležité, aby sa Tillove večierky nezamieňali s našimi oficiálnymi afterpárty. Till sa od nás v posledných rokoch dištancoval a vytvoril si vlastnú bublinu. S vlastnými ľuďmi, vlastnými večierkami, vlastnými projektmi. To ma určite zarmútilo. Verím Tillovi, keď nám hovorí, že vždy chcel a stále chce dopriať svojim súkromným hosťom, aby sa dobre cítili. Ako presne si to títo hostia predstavovali, sa však v niektorých prípadoch líši od jeho vlastných predstáv. Želania a očakávania žien, ktoré sa teraz ozvali, sa zrejme nenaplnili. Podľa ich vyjadrení sa cítili nepríjemne a v situácii, ktorú už nemohli kontrolovať. Je mi ich ľúto a súcitím s nimi. Pre mňa je však dôležité zdôrazniť niečo objektívne: každý hosť v zákulisí môže odísť (možno bude musieť chvíľu počkať, kým ho ochranka bezpečne dovedie k východu). Všetky fľaše sú zapečatené, otvárané pred nimi alebo si ich otvoria sami. Voda a občerstvenie sú k dispozícii rovnako ako bezpečnostný personál a lekárska starostlivosť. Chceme, aby sa u nás všetci hostia cítili pohodlne a bezpečne! Toto je náš štandard. Preto ma mrzí, že niektorí to tak necítili. Máme najlepších fanúšikov na svete a všetci si zaslúžia, aby sa s nimi zaobchádzalo s rešpektom. Je mi ľúto každého, s kým tak zaobchádzané nebolo alebo sa s nami v zákulisí necítil bezpečne. Aj Shelby si zaslúžila skvelý koncert a nádherný večer. Ale nechcem, aby celý tento verejný spor o našu kapelu živil extrémy – beštiálne sociálne médiá, ktoré naša spoločnosť ešte neskrotila, ani tendencie odopierať 20-ročným ženám schopnosť robiť rozhodnutia o svojej sexualite a tiež v žiadnom prípade neobviňovať obete, ale aby ľudia naďalej o tom hovorili, ak by sa im niečo stalo. Prajem pokojnú, vyrovnanú reflexiu a to aj v našej kapele,“ napísal Schneider na svojom Instagrame.

Prog metalisti DREAM THEATER sa prezentujú novým videoklipom ku piesni „Answering the Call“ z aktuálnej radovky „A View from the Top of the World“.

Projekt CAVALERA sa hlási o slovo s titulnou skladbou zo znovu nahratého EP „Bestial Devastation“ od SEPULTURA. Ten spolu s albumom „Morbid Visions“ (taktiež opätovne nahratý) vyjde 14. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Pagan/folk metalové zoskupenie ARKONA natočilo nový videoklip ku skladbe „Ugasaya“ z čerstvo vydanej štúidovky „Kob“. „Pieseň Ugasaya je tretím krokom zo šiestich, ktorým ľudstvo vedome kráča do priepasti, čím odsudzuje celú ľudskú rasu na úplné zničenie. Rozpráva o ekologickej katastrofe, nevyhnutnom dôsledku šialených činov, ktoré páchali ľudia počas celej existencie a bezcenného života na úkor nekonečného utrpenia Matky Zeme. Ide o prírodné kataklizmy a katastrofy, ako dôsledky ľudského zásahu v túžbe povzniesť sa nad pravú božskú podstatu prírody, čo má za následok, že sa všetky živly vzbúria proti ľuďom a príroda, ktorá je spočiatku jediným rodičom – Stvoriteľom, zabíja svoje necitlivé a sebecké dieťa,“ uvádza kapela v tlačovej správe.

Metalcoristi AS I LAY DYING mixujú nový a zatiaľ nepomenovaný album. „Album sme si čiastočne produkovali sami a potom sme spolupracovali aj s iným producentom. Na nahrávke sme pracovali asi rok, kým sme ju odovzdali producentovi, ktorý ju teraz mixuje,“ prezradil vokalista Tim Lambesis v rozhovore pre festival Graspop Metal Meeting. Posledný album „Shaped by Fire“ im vyšiel v roku 2019.

Britskí thrasheri ONSLAUGHT sa pripomínajú novým videoklipom ku skladbe „Generation Antichrist“ z rovnomennej dosky vydanej v roku 2020. Kapela oslavuje tento rok 40. výročie existencie, avšak určite nekončí, pretože už čoskoro poteší fanúšikov novým materiálom.