RAMMSTEIN znovu vydajú druhú štúdiovku. Novinky hlásia aj CAVALERA, CATTLE DECAPITATION či DARKTHRONE

RAMMSTEIN a CAVALERA sa pripomínajú staronovými skladbami. CATTLE DECAPITATION natočili nový videoklip. DARKTRHONE vydajú kazetový boxset. RHAPSODY OF FIRE zverejnili novú skladbu. Novinky aj od VEIL OF MAYA, HUMANITY´S LAST BREATH a MINOR.

RAMMSTEIN

Kapela RAMMSTEIN predstavila v novom mixe jednu zo svojich najkontroverznejších skladieb „Spiel Mit Mir“ ako lákadlo na „výročné“ vydanie druhého albumu „Sehnsucht“ z roku 1997. A keďže 17. mája bude spomínaná skladba vydaná na sedempalcovom vinyle spolu s piesňou „Du Hast“, tak práve k tejto, možno ich najpopulárnejšej piesni, zverejnili videoklip v 4K kvalite. Opätovné vydanie albumu „Sehnsucht“ je naplánované na 9. júna. CD verzia sa dodáva v osempanelovom digipaku veľkosti Blu-ray so 40-stranovým bookletom a obalom zo striebornej fólie. Booklet obsahuje množstvo nepublikovaných a reeditovaných portrétnych fotografií od Gottfrieda Helnweina.

Projekt CAVALERA sa hlási o slovo s titulnou skladbou zo znovu nahratého albumu „Morbid Visions“ od SEPULTURA. Ten spolu s EP „Bestial Devastation“ (taktiež opätovne nahratý) vyjde 14. júla prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Progresívni death/grinderi CATTLE DECAPITATION natočili nový videoklip ku skladbe „A Photic Doom“ z čerstvo vydanej dosky „Terrasite“.

Kapele DARKTHRONE vyjde 19. mája prostredníctvom vydavateľstva Peaceville Records kazetový boxset „Unholy Black Metal“. Vydanie obsahuje nahrávky „A Blaze in the Northern Sky“ (1992), „Under a Funeral Moon“ (1993) „Transilvanian Hunger“ (1994), „Panzerfaust“ (1995) a aj „The Wind of 666 Black Hearts“ s nahratým materiálom zo skúšobne. Chýbať nebude ani 40-stranový booklet, fotografie či dva plagáty.

Symfonici RHAPSODY OF FIRE vypustili do sveta novú pieseň s názvom „Kreel´s Magic Staff“ na podporu ich aktuálneho severoamerického turné.

Hviezdne obsadená formácia HOLLYWOOD VAMPIRES zverejnila ukážku z chystaného živáku „Live In Rio“ v podobe cover piesne „Manic Depression“ od Jimiho Hendrixa. Materiál, ktorý sa nahrával v septembri 2015 na festivale Rock In Rio v brazílskom Rio De Janeiro vyjde 2. júna prostredníctvom vydavateľstva earMUSIC.

Djent/metalcorová skupina VEIL OF MAYA nahrala nový videoklip ku skladbe „Disco Kill Party“ z nedávno vydanej štúdiovky „[m]other“.

Deathcoristom HUMANITY´S LAST BREATH vyjde 4. augusta prostredníctvom vydavateľstva Unique Leader Records nový album „Ashen“. Pod správou nájdete ochutnávku v podobe klipovky „Labyrinthian“.

Žilinskí death metalisti MINOR sa prezentujú novým singlom „Nevermore“, ktorý podporili aj videoklipom. „Skladba vznikla na nový album ako tretia v poradí a náš subjektívny pocit je, že sme pri nej ponechali prvky, ktoré nás vždy definovali, avšak pridali aj nové elementy. Nahrali sme ju v januári u Briana Bajáka. Rozhodli sme sa využiť mix/master v zahraničí, konkrétne u talianskeho zvukového majstra Simonea Pietrofortea. Výsledný zvuk je brutálny, ale zároveň priezračný, kde je jasne čitateľný každý nástroj. Pripravte si svoje sluchovody pre skutočnú pastvu na modernom zvuku,“ informovala kapela na sociálnych sieťach. Video vzniklo v spolupráci s VLN Production.