NOVINKY OD MOTÖRHEAD, FREEDOM CALL ALEBO KAMELOT

MOTÖRHEAD sa zavreli v nahrávacom štúdiu. Power metalisti FREEDOM CALL znovu vydajú album „Eternity“. SOUNDGARDEN začnú čoskoro nahrávať nový album. Symphonic metalisti KAMELOT zverejnili detaily ich nového albumu. Švajčiari SAMAEL majú nového basgitaristu. Rumuni NEGURA BUNGET majú nový klip. Death metaloví veteráni MORGOTH zverejnili nové lyric video. Slovenská kapela SOULMOURN vstala opäť z popola.
Legendy MOTÖRHEAD sa v súčasnosti nachádzajú v štúdiu s ich dlhoročným producentom Cameronom Webbom, kde nahrávajú nástupcu ich zatiaľ poslednej radovky „Aftershock“ z roku 2013. Ďalšie informácie o novom albume nie sú zatiaľ známe.

Nemeckí power metalsiti FREEDOM CALL znovu vydajú 27. apríla prostredníctvom vydavateľstva SPV/Steamhammer album „Eternity“ z roku 2002. Album vyjde pri príležitosti 666 týždňov, ktoré uplynuli od vydania spomínanej nahrávky. Nová verzia bude remastrovaná a vyjde ako 2 CD spolu s bonusmi a zbrusu novou piesňou s názvom „666 Weeks Beyond Eternity“.

Znovuaktívne zoskupenie SOUNDGARDEN začne po skončení naplánovaných koncertov v Austrálii nahrávať nový štúdiový album, ktorý by mal uzrieť svetlo sveta v budúcom roku.

Symphonic metalová formácia KAMELOT oznámila, že ich nový album ponesie názov „Haven“ a vyjde 8. mája prostredníctom labelu Napalm Records. Albumová novinka, ktorej artwork si môžete pozrieť nižšie, bude obsahovať 13 skladieb.

Švajčiarska kapela SAMAEL oznámila, že ich basgitarista Christophe „Mas“ Mermod po zväčšujúcom úspechu jeho svetelnej firmy a po mnohých pracovných príležitostiach ako osvetľovač sa rozhodol opustiť ich rady a na jeho miesto naverbovali Thomasa „Drop“ Betriseya, ktorý už s nimi hral na niektorých koncertoch minulý rok.

Rumunská metalová banda NEGURA BUNGET má nový videoklip ku skladbe „Schimniceste“ z ich novej štúdiovky „Tau“, ktorá vyjde 27. februára prostredníctvom Prophecy Productions. Klip nájdete nižšie.

Nemeckí death metaloví veteráni MORGOTH zverejnili lyric video ku novej skladbe s názvom „Snakestate“ z ich chystanej štúdiovej novinky „Ungod“, ktorá vyjde 30. marca prostredníctvom vydavateľstva Century Media Records. Videoklip nájdete nižšie.

Nová porcia death/doom metalu prichádza!  Prvé zmienky o SOULMOURN pochádzajú z roku 2004, kedy Peťo (INFER; gitara a vokál) založil počiatky tejto smútočnej légie spolu s Kubom (KILLCHAIN; bicie) a Maťom (gitara). V znamení ťaživého death/doom metalu starej školy zložili štyri skladby. Nepriazeň osudu však chcela niečo iné a tak po roku a pol sa kapela rozpadá. S novým rokom 2015 Peťo obnovuje kapelu a dáva do pozornosti prvú ukážku tvorby! Ide o príval starej death/doom metalovej školy pod vedením MY DYING BRIDE, no pohrební hlásiči šeptajú o väčšom spomalení a podladení. Môžeme čakať príval funeral doom-u? To nám ukáže čas. Ukážku ich novej tvorby v podobe piesne „Svätých krv“ nájdete nižšie.