NOVINKY Z TÁBOROV RHINO, NEURAXIS A SABATON

Dnes sa dozviete o tom, že Španielska kapela Rhino pripravuje tretí album, že sa do štúdia chystá aj kapela Neuraxis, ktorá v júni začne nahrávať 6. album. Priblížime vám aj pripravovanie nahrávania nového klipu kapely Sabaton.

Španieli Rhino hrajúci doom thrash práve dokončili práce na svojom treťom albume Weight of Coronation, ktorý vyjde v lete prostredníctvom Doomentia Records. Novinka bola nahrávaná v marci v meste Bilbao. Obálku stvárnil renomovaný umelec Rafa Garrés, ktorý s kapelou spolupracoval už na ich predošlom albume Dead Throne Monarch. Na novinke fanúšikovia nájdu 8 skladieb.

Kanadská formácia Neuraxis vstúpi 3. júna do štúdia, aby spoločne s producentom Chrisom Donaldsonom začali nahrávať šiesty album, ktorý vyjde u Prosthetic Records. "Už sme hotový s písaním nových skladieb. Treba ešte doladiť jednu alebo dve piesne. Nový materiál bude naoyaj silný," vyjadril sa spevák kapely Alex Leblanc.

Sabaton pracujú na novom klipe k pripravovanému albumu Coat of Arms. Voľba padla na skladbu Uprising. Klip sa bude natáčať v hlavnom meste Poľska, vo Varšave počas tohto a budúceho týždňa. Sabaton mal nahrávať klip už minulý týždeň, ale vzhľadom na tragédiu, ktorá krajinu postihla natáčanie odložili. Skladba Uprising vzdáva hold tým, ktorí stratili životy v roku 1944 pri povstaní vo Varšave. Klip by mal byť podľa oficiálnych vyhlásení kapely njnáročnejší v histórii Sabatonu a mal by byť aj jedným z najväčších v heavy metale vôbec. Videoklip budú nakrúcať s Petrom Stormareom a režisérskej taktivky sa ujme Jacek Raginis. Máme sa načo tešiť!