DRAGONFORCE PRIPRAVUJÚ LIVE ALBUM

Britskí Dragonforce pripravujú dvojicu diskov so záznamom ich živých vystúpení. Čo si myslí gitarista legendárnych Europe o megahite The Final Countdown?

Britská power metalová formácia Dragonforce sa po jedenástich rokoch existencie a štyroch štúdiových albumoch rozhodla vydať "živák". Pôjde hneď o dvojalbum, ktorý bude niesť názov Twilight Dementia. V Európe sa na predajné pulty dostane vďaka vydavateľstvu Spinefarm Records a stane sa tak 13. septembra. Dohromady bude dvojalbum obsahovať 13 nahrávok, ktoré vznikli počas koncertného turné k poslednému albumu Ultra Beatdown World Tour. Frontman skupiny Herman Li sa vyjadril, že "o živák nás naši fanúšikovia žiadali už pár rokov, ale úprimne povedané, nikdy sme na to nemali čas. Dôvodom bolo buď nahrávanie nového materiálu na štúdiový album, alebo naše celosvetové turné."

Britský časopis zverejnil rozhovor s gitaristom legendárnej švédskej kapely Europe Johnom Norumom. Ten v rozhovore fanúšikom odhalil zaujímavú informáciu. O najväčšom hite Europe sa vyjadril takto: "Keď nám Joey (spevák Europe) prvýkrát predstavil a zahral demo tejto skladby bol som jedným z tých, ktorí sa ho opýtali či sa zbláznil." Norum sa ďalej priznal, že pre neho je hranie The Final Countdown na koncertoch strašnou nudou, pretože pre neho ako gitaristu neprináša nič špeciálne. Uspokojuje ho však pohľad na šaliace davy pri hraní tejto skladby na koncertoch. Pravdepodobne práve preto Europe svoj najväčší hit z ich set listu nikdy nevyškrtli a ako dodáva John ani sa tak nikdy nestane, pretože "si viem veľmi dobre predstaviť, ako by to našich fanúšikov nahnevalo."  Ešteže sa v kapele neriadili Johnovým inštinktom, inak by sme ostali ochudobnení o jeden z najväčších hitov osemdesiatych rokov. A keďže si myslíme, že starých dobrých vecí nikdy nie je dosť, prikladáme aj video na túto legendárnu skladbu, aby ste si osviežili spomienky a vrátili sa do svojich mladých čias, keď snáď každý z nás na The Final Countdown fičal.