ARCH ENEMY prišli s novým videoklipom, ďalšie informácie o projekte LINDEMANN

ARCH ENEMY nahrali nový videoklip. LINDEMANN zverejnili ďalšie podrobnosti o chystanom albume. Tony Campos opúšťa SOULFLY. Novinky aj od MORGOTH, Maynard James Keenan (TOOL), GHOST a DOGA.

Arch-Enemy-2015-with-Jeff-Loomis

ARCH ENEMY už aj s Jeffom Loomisom

O ARCH ENEMY bolo dlhšie trošku tichšie. Okrem toho, že sa už čoskoro predstavia na Slovensku (festival Topfest), zverejnila táto skupina nový videoklip, ktorý je ku piesni „Stolen Life“. Fanúšikom kapely istotne neuniklo, že ARCH ENEMY vydali koncom februára aj rovnomenné EP, kde boli tri cover verzie a demo verzie ich piesní. Vo videoklipe už účinkuje aj nová posila tejto melodic death metalovej formácie, gitarista Jeff Loomis (ex-NEVERMORE). Klip režíroval a produkoval Carlos Toro a natáčal sa začiatkom tohto roka v Čile, počas turné skupiny.

Projekt LINDEMANN, v ktorom figurujú Till Lindemann (RAMMSTEIN) a Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN) zverejnili, že na ich očakávanom debute „Skills In Pills“ bude 11 piesní. Vydanie albumu sa posunulo na 23. júna (Warner Bros.), nedočkavci sa ale môžu tešiť už aj na 29. mája, kedy do sveta vypustia prvý singel „Praise Abort“.

Čo majú spoločné SOULFLY a FEAR FACTORY? Zdanlivo nič, ale udiala sa zaujímavá personálna zmena práve v týchto kapelách. Basgitarista Tony Campos opustil práve SOULFLY a pridal sa ku FEAR FACTORY.

Nemeckí veteráni MORGOTH prichádzajú po klipe ku piesni „Voice of Slumber“ s ďalším videoklipom. Ten nahrali ku piesni „Traitor“ a aj tú nájdete na ich aktuálnom comebackovom albume „Ungod“.

Práce na novom albume skupiny TOOL pokračujú trošku pomenej a preto je vcelku zaujímavá správa od speváka tejto kapely. Maynard James Keenan si našiel čas na dokončenie nového albumu jeho hudobno-kabaretného projektu PUSCIFER. Podľa Pulse of Radio Keenan sa vyjadril, že nahrávka je takmer vydaná a predbežne ju plánuje vydať na jeseň. Zatiaľ nie sú k dispozícii žiadne bližšie informácie.

V nedeľu (3. mája) nahrávala v okolí Los Angeles nový videoklip švédska formácia GHOST. Klip bude na úplne novú, doposiaľ nezverejnené pieseň, ktorá sa bude nachádzať na ich albumovej novinke, ktorý by sa mal dostať na pulty predajní koncom leta alebo začiatkom jesene.

Česká skupina DOGA nahrala videoklip ku skladbe „Od soumraku do úsvitu“, ktorá sa nachádza na aktuálnom albume „Detox“. Réžiu mal na starosti Marek Dobeš, klip je z prostredia amerického futbalu.