Záplava noviniek: NIGHTWISH, CHILDREN OF BODOM, VOLBEAT, AGNOSTIC FRONT, ČAD a ďalší

NIGHTWISH zverejnili ukážku z nového Blu-ray disku. Končí sa jedna éra kapely CHILDREN OF BODOM. VOLBEAT, AGNOSTIC FRONT, LINDEMANN, JINJER a ČAD s novým klipmi. RAGE AGAINST THE MACHINE oznámili reunion. DARKTIMES zverejnili novú skladbu.

Floor Jansen z NIGHTWISH. Foto: Alena Červeňanská

Fínska formácia NIGHTWISH ponúka ukážku z chystaného Blu-ray disku „Decades: Live in Buenos Aires“ (vychádza 6. decembra u Nuclear Blast Records) a to v podobe piesne „Devil and the Deep Dark Ocean“. Materiál sa nahrával 19 kamerami 30. septembra 2018 na Estadio Malvinas v Buenos Aires počas turné „Decades“ na podporu kompilácie s rovnakým názvom. Okrem toho ešte dodáme, že Floor Jansen potvrdila, že kapela dokončila nahrávanie nového albumu. Zatiaľ nepomenovaná novinka by mala vyjsť na jar budúceho roka.

Formácia CHILDREN OF BODOM oznámila, že z kapely odchádzajú bubeník Jaska Raatikainen, basgitarista Henri „Henkka T. Blacksmith“ Seppälä a klávesák Janne Wirman. Spomínaná trojica odohrá v Helsinkách, 15. decembra svoj posledný koncert. „S ťažkým srdcom oznamujeme, že rok 2019 bude pre CHILDREN OF BODOM s touto zostavou posledným. Po takmer 25 rokoch, tisíckach vystúpení a desiatich albumoch je pre Henkka, Janneho and Jaska ča,s aby ustúpili a zmenili smerovanie svojich životov. Alexi a Daniel urobia v budúcnosti oznámenie o svojich plánoch v tvorbe novej hudby,“ píše sa vo vyhlásení kapely. Okrem tohto oznámenia dávame do pozornosti aj ich nový klip ku skladbe „Hexed“ z rovnomennej dosky, vydanej v marci tohto roka.

Kapela VOLBEAT natočila nový videoklip k piesni „Die to Live“ s hosťujúcim Neilom Fallonom (CLUTCH). Spomínaná pieseň pochádza z ich aktuálnej nahrávky „Rewind, Rebound, Replay“.

Hardcoristi AGNOSTIC FRONT sa prezentujú novým obrazovým materiálom ku skladbe „I Remember“ z albumu „Get Loud!“. Ten uzrie svetlo sveta už 8. novembra prostredníctvom Nuclear Blast Records.

Projekt LINDEMANN sa hlási o slovo s novým klipom k songu „Knebel“. Ten nájdete na chystanom albume „F&M“, ktorý vychádza 22. novembra u vydavateľstva Nuclear Blast Records.

Ukrajinská formácia JINJER vypustila do sveta nový klip k piesni „Pit Of Consciousness“ z nedávno vydaného albumu „Macro“.

Svätojurská úderka ČAD má nový videoklip ku skladbe „Mŕtvi okolo mňa“ z čerstvej dosky „Zabi ma!“.

Kapela RAGE AGAINST THE MACHINE ohlásila na rok 2020 koncertný návrat. Aktuálne majú potvrdených 5 vystúpení vrátane toho na Coachella Valley Music And Arts Festival. Tento návrat však spôsobil, že projekt PROPHETS OF RAGE ukončil svoju činnosť.

Domáci black metalisti DARKTIMES zverejnili novú skladbu s názvom „Ad Infernum“ zo zatiaľ nepomenovaného albumu, ktorý vyjde 22. decembra.