Na jednom pódiu so svojimi vzormi: Slováci PERSONA GRATA si zahrajú pred DREAM THEATER v Prahe!

Slovenskí rockeri Persona Grata zahrajú v pražskej O2 Aréne s legendami a svojimi vzormi. Organizátori festivalu Prague Sounds Good! Ich pozvali, aby robili predskokanov legendám DREAM THEATER.

Usporiadatelia festivalu Prague Sounds Good!, ktorý 28. júna premení pražskú O2 arénu na prehliadku rockových gigantov, rozširuje zoznam účinkujúcich. K hlavným hviezdam večera DREAM THEATER a bývalým členom THIN LIZZY vystupujúcim teraz pod názvom BLACK STAR RIDERS pribudne aj slovenská skupina s medzinárodným renomé PERSONA GRATA.

persona-grata-2015

Slovenské progové jednotky PERSONA GRATA. Foto: Ivana Osuská.

PERSONA GRATA je progresívno rocková formácia, ktorej sa ako jednej z mála východoeurópskych kapiel podarilo preraziť nielen na koncertné pódiá v susedných krajinách, ale tiež napríklad v Spojených Štátoch.

K čomu iným kapelám nestačí ani desať albumov, to PERSONA GRATA dosiahla s jedinou platňou! Jej debut z roku 2013 „Reaching Places High Above“, pri ktorého recenziách ani tuzemské ani zahraničné médiá nešetrili chválou, bol nominovaný na „album roku“ v kategórií Hard and Heavy na Radiohead Awards slovenského rádia FM a následne ho v tej istej kategórii nominovala asociácia ZAI (Zväz autorov a interpretov), ktorá takisto zaradila skupinu samotnú ako „objav roku“. Minulý rok Bratislavčania absolvovali úspešné turné s venezuelským gitarovým virtuózom a dizajnérom neobvyklej 14-strunovej gitary – Felixom Martinom.  Absolvent Berklee School of Music spojil svoje sily s kapelou Persona Grata a spoločne odohrali 8 koncertov v Českej Republike a na Slovensku.

Signfikantný zvuk PERSONA GRATA a jej originálne poňatie progresívneho rocku učarovalo takisto aj samotnému Miku Portnoyovi, bývalému bubeníkovi DREAM THEATER, a to natoľko, že skupinu minulý rok pozval do Spojených Štátov na najprestížnejší progresívny festival Progressive Nation at Sea.

Tento rok v Júni v Prahe sa však PERSONA GRATA a DREAM THEATER stretnú po prvý krát na jednom pódiu, kde sa obe kapely vystriedajú ešte s BLACK STAR RIDERS.

„Je to pre nás nesmierna česť a zároveň rešpekt, zahrať si na jednom pódiu s takou legendou porgresívneho rocku akou je DREAM THEATER. Sú to práve oni, vďaka ktorým sme si zvolili tento žáner. Sú našou veľkou inšpiráciou a vzorom a pevne veríme, že na tomto koncerte dokážeme zo seba dostať maximum, aby sme oslovili aj tých najnáročnejších fanúšikov hudby,“ hovorí Martin Stavrovský, frontman Bratislavčanov.

Viac o festivale.

Tlačová správa