NOVINKY Z TÁBORA PRIMAL FEAR,SARAH JEZEBEL DEVA VYSTÚPI V SR

Nemcov Primal Fear opustil gitarista Wolter. Okrem toho kapela prezradila aj najbližšie plány. A Perfect Circle majú nového basgitaristu. Sarah Jezebel Deva chystá sólové turné, ktoré neobíde ani Slovensko. Avantasia zverejnila niektoré termíny z pripravovaného svetového turné. Quiet Riot sú späť s novým spevákom.

Nemeckú kapelu Primal Fear opustil gitarista Hendrik „Henny“ Wolter, ktorý pôsobil v kapele na dvakrát. Najprv v období 2000 – 2003 a potom 2007 – 2010. Kapela zverejnila jeho odchod len teraz, pritom Wolter už podľa jej slov nie je členom kapely 7 týždňov. „Nemáme žiadnu senzáciu prečo Henny už nie je v kapele. Cítime ľútosť, ale nemáme k tomu viac čo povedať. Hennymu, jeho žene a deťom prajeme v budúcnosti všetko najlepšie a v jeho ďalších hudobných projektoch mu želáme veľa šťastia,“ stojí v oficiálnom vyhlásení kapely. Kapela ďalej dopĺňa: „Momentálne skúšame nový setlist na naše nadchádzajúce európske turné, ktoré bude viezť cez 9 krajín. Kapela je správne nažhavená. Pre fanúšikov chystáme aj nejaké prekvapenie. Po turné chceme nahrať nový album.“

A Perfect Circle prijali do svojich radov nového basgitaristu Matta McJunkinsa (Puscifer, Ashes Divide). Nováčik v radoch A Perfect Circle pôjde s kapelou už aj na nasledujúce miniturné.

Operná diva Sarah Jezebel Deva známa najmä zo spolupráce s Cradle of Filth alebo Therion sa chystá na svoje sólové európske turné, ktoré neminie ani Slovensko. Na našom území sa speváčka predstaví hneď dvakrát. 6.novembra vystúpi v Nitre a 10. novembra v bratislavskom Randal clube. Na turné ju bude sprevádzať gitarista Gian Pyrez (ex – Cradle of Filth, Christian Death).

Avantasia zverejnila termíny a mieste pre chystané svetové turné. Koncerty sa uskutočnia na podporu nových materiálov, čiže The Wicked Symphony a Angel of Babylon. Z jedenástich zastávok je pre našinca najbližšie asi Nemecko. No Tobias Sammet prisľúbil, že ďalšie termíny ešte pribudnú.

Americká heavy metalová legenda Quiet Riot chystá na tento rok comeback podporený turné po Spojených štátoch. Ako iste viete, ich pôvodný vokalista Kevin DuBrow zomrel v roku 2007. Novým vokalistom kapely sa stal Mark Huff.