DIABLO SWING ORCHESTRA ZAČALI PRACOVAŤ NA NOVÝCH SKLADBÁCH

Diablo Swing Orchestra oznámili začiatok prác na novom albume. Midnattsol pripravujú tretí album. Saxon prehrajú budúci rok album Denim and Leather na festivale Sweden Rock. Power Quest dokončujú nový album. Spevák Raunchy sa nezúčastní ich európskeho turné.

Švédske zoskupenie Diablo Swing Orchestra oznámilo, že v tomto čase dokončuje 11 nových skladieb pre nasledujúci album. Fanúšikovia môžu očakávať turecký pop miešaný s black metalom, ale aj čínske chlapčenské zbory. Kapela dúfa, že do jari 2011 budú všetky skladby pripravené na nahrávanie.  

Nemecko – nórska kapela sestry Liv Kristine, Carmen Elise s názvom Midnattsol vydá začiatkom budúceho roka tretí dlhohrajúci album The Metamorphosis Melody. Novinka sa nahrávala v štúdiu E, kde svoje albumy nahrávali napr. The Vision Black alebo Lacrimas Profundere s producentom Markusom Stockom.

Britská heavy legenda Saxon potvrdila účasť na budúcoročnom festivale Sweden Rock, kedy bude oslavovať 30. výročie od vydania albumu Denim and Leather. Na festivale počas svojho vystúpenia zahrá Saxon celý album.

Britskí heavy metalisti Power Quest práve dokončili nahrávanie nového albumu s názvom Blood Alliance. Kapela pracovala na novom albume podľa jej slov 14 hodín denne spoločne s Chrisom Fieldingom a Daveom Andersonom. Včera sa začali album remastrovať. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Spevák dánskej kapely Raunchy Kasper Thomsen oznámil, že sa nezúčastní nasledujúceho európskeho turné s kapelami Sybreed a Threat Signal, pretože sa bude venovať v tom čase druhej kapele Rthe.Dočasnou náhradou za neho bude Travis Neal z Divine Heresy. Najbližšie k nášmu územiu sa kapely predstavia 5. decembra vo Viedni.