Spoločné koncerty KEEP ON ROTTING, GOD DEFAMER a HOLOTROPIC v dvoch slovenských mestách

Začiatkom decembra sa chystajú spoločné koncerty KEEP ON ROTTING, GOD DEFAMER a HOLOTROPIC. Navštívia Bratislavu a Nitru.

KEEP ON ROTTING (Cz) – death acid
GOD DEFAMER (Sk) – death metal
HOLOTROPIC (Sk) – progressive extreme metal
EMPYRION (Sk) blackened metal – iba Bratislava
MORNA (Sk) progressive death metal – iba Nitra

Piatok 4.12.2015, Bratislava – Fuga
Sobota 5.12.2015, Nitra – Frankie

Partia technicky a progresívne zameraných metalových kapiel si v prvý decembrový víkend spraví dve zastávky na západe Slovenska. KEEP ON ROTTING z Litoměříc, celoslovenskí GOD DEFAMER a bratislavskí HOLOTROPIC si spolu zahrajú 4.12. v bratislavskej Fuge, kde ich doplnia EMPYRION a 5.12. u Frankieho v Nitre si s nimi zahrajú MORNA.

god-defamer-keep-on-rotting-holotropic-ba-plagat-dvojakcia

Banner ku koncertom

KEEP ON ROTTING
Zahraničný hosť príde až z Litoměříc. Kapela, ktorá sa dostala najviac do pozornosti vďaka svojmu plnohodnotnému debutu „Unforseen Consequences“. Album plný technicky precíznych riffov, zvratov, silných melódií, nabrúseného death metalu aj moderných postupov krásne reprezentuje, čo táto česká partia, momentálne na čele s frontwoman Dahlien, dokáže. Ich čerstvo vydaný „dvojsingel“ to len podtrhuje. V priebehu jesene sa rozcvičujú na koncertoch po Česku, Poľsku aj Nemecku, takže určite prídu v skvelej forme!

GOD DEFAMER
Hlavní reprezentanti technického death metalu na Slovensku budú prezentovať svoj stále aktuálny album „Relics“, na ktorom ukázali, že vedia žáner ohýbať všetkými smermi a pridali množstvo progresívnych prvkov. Po dlhšej dobe koncertného pauzovania sa opäť rozbehli a svoje energiou nabité vystúpenie nám naservírujú bez kompromisov.

HOLOTROPIC
Progresívny extrémny metal so základmi v technickom death metale, s nie práve pesničkovou formou, presahmi do viacerých ďalších žánrov a štipkou orientálnej melodiky. Tak by sa dala stručne charakterizovať ťažko preniknuteľná zmes, ktorú pripravuje táto bratislavská partia. So svojím minuloročným debutom „Permeate“ získavajú samé pozitívne ohlasy a dúfame, že naživo potvrdia, že to nie je len tak pre nič za nič.

EMPYRION
Nitrianske sexteto, ktoré to vie rozbehnúť v poriadnych obrátkach, ale zároveň zamraziť silnou atmosférou. Kombinácie technicky death metalových, black metalových i ťažšie zaraditeľných riffov, silných melódií v precíznej kompozícii a s kvalitnými hudobníckymi výkonmi. O tom je EMPYRION aj so svojím stále aktuálnym albumom „Mindshifter“, okrem ktorého už určite započujeme aj nejaké úplne nové skladby.

MORNA
Partia mladých progresivistov z Novej Dubnice prekvapila celú scénu svojím mimoriadne vyspelým prejavom na debutovom albume „A Tale of Woe“, za ktorý si vyslúžila nomináciu v kategórii Hard & Heavy ankety Radio_Head Awards 2013 a momentálne finišujú vydanie novinky „Nuisance“. Ich výborne zohratá koncertná šou stojí za to – od ťaživých death metalových momentov až po zasnené melancholické a progové výlety.

keep-on-rotting-bratislava

Plagát ku bratislavskému koncertu

keep-on-rotting-mindshifter-fest-nitra

Mindshifter Fest vol. 6 – plagát k nitrianskemu koncertu

Tlačová správa