DNES UPLYNULO 6 ROKOV OD SMRTI DIMEBAGA DARRELLA

Dnes si pripomíname 6. výročie tragickej smrti Dimebaga Darrella. Neuraxis zverejnili artwork k novému albumu. Kampfar opustil gitarista Thomas. Pokračujeme v zverejňovaní povtrdených kapiel na najväčšie európske festivaly. Tentokrát predstavujeme fínsky festival Tuska Open Air. Ava Inferi pripravujú nový album. Slováci Harem Heroes budú krstiť debutový materiál.
Dnes uplynulo 6 rokov, čo tragicky zahynul uznávaný gitarista Dimebag Darrell. Počas koncertu kapely jeho druhej kapely Damegaplan vybehol na pódium šialenec, ktorý začal strieľať po kapele a ľuďoch v hľadisku. Dimebag okamžite zomrel pred očami svojho brata a priateľov. Preto sme si dovolili pri príležitosti jeho úmrtia zverejniť nezabudnuteľný klip z vystúpenia kapely Pantera v Moskve z roku 1991.Ten nájdete pod dnešnými novinkami.

Kanaďania Neuraxis pripravujú vydanie nového albumu Asylon na február 2011. Asylon sa nahrával s producentom Chrisom Donaldsom (Cryptopsy, The Agonist). Artwork si vzal na starosti Denis Sibeijn, ktorý pracoval už aj s Job For A Cowboy a Chimaira. Artwork nájdete pod dnešnými novinkami.

V nórskej kapele Kampfar už nefiguruje meno gitaristu Thomasa. „Po pekných pár rokoch s Thomas rozhodol opustiť kapelu,“ stojí v oficiálnom vyhlásení kapely. „Úprimne dúfam,ž e chalani nájdu za mňa nového gitaristu. Riffy nie sú až také ťažké, takže by s hľadaním nového gitaristu nemali mať veľký problém,“ nechal sa počúť Thomas.

Včera sme zverejnili kapely, ktoré potvrdil festival Summer Breeze. Dnes vám prinášame zoznam potvrdených kapiel na najväčší fínsky festival Tuska Open Air, ktorý sa uskutoční od 22. júna do 24. júna 2011 v meste Suvilahti. Potvrdené kapely: At the Gates, Arch Enemy, Exodus, Meshuggah, Killing Joke, Enslaved, Moonsorrow, Witchery, Agnostic Front, Kvelertak, Spiritual Beggars, Grave, MyGrain, Church of Misery a Misery Index.

Portugalčania Ava Inferi naplánovali na 14. februára 2011 vydanie nového albumu Onyx, ktorý bude ich štvrtým albumom.

Trebišovsko – košická progresívna formácia Harem Heroes sa v najbližších dňoch chystá pokrstiť debutový album s rovnomenným názvom Harem Heroes. Krsty budú hneď dva. Prvý bude v košickom klube Zebra Musicpub už tento piatok 10. decembra o 20:00, kde ich prídu koncertne podporiť košíckí The Parentals a prešovskí Teple. Druhý krst si naplánovali na 29. decembra od 20:00 v trebišovskom Športklube, kde ich prídu podporiť miestni Fictive Marry a opäť The Parentals. Na CD sa nachádza jedenásť skladieb so slovenskými a anglickými textami. Autorsky sa na nich podieľali všetci členovia, texty napísal spevák Ján Spišák.„Texty poukazujú na to, čo sa okolo nás reálne deje. Apelujú na súčasnú generáciu, aby sa prebudila a verila len vlastnému úsudku, bez vlyvu náboženského dogmatizmu, či mocenských zámerov politikov,“ vyjadril sa spevák kapely.