Nahrali nový album a idú ho krstiť: Príďte na veľkolepú párty RUST2DUST

Známa bratislavská metalová formácia RUST2DUST pokrstí 9. apríla v Majestic Music Club svoj druhý album „Vortex“. Buďte pri tom!

RUST2DUST (Sk)
Hostia:
CADAVERES (Hun)
MILLHOUSE (Sk)
MARVELS OF CONTRAST (Sk)
LANDLESS (Sk)

Sobota 9.4.2016, Bratislava – Majestic
Štart: 19:00, vstupné: 5 € (predpredaj Ticketportal), 8 € (na mieste)

r2d-krst-banner

Banner

„Nahrávanie nám s prestávkami zabralo neuveriteľné dva roky. Pracovná vyťaženosť, rodinné povinnosti a nepredvídateľné zdravotné problémy dokážu zamiešať karty v živote každého muzikanta, ktorý hudbu nemá ako hlavný zdroj príjmov. Veľkým impulzom dokončiť rozrobený album bol koncert s LIMP BIZKIT, ktorý sme odohrali v júni 2015,“ vysvetľuje gitarista Martin „Ondro“ Ondrejička.

Kapela RUST2DUST sa rozhodla celý album, až na jednu výnimku, otextovať v materinskom jazyku. „Na prvom albume „Daymare“ nám jednu pesničku otextoval Pišta Vandal. Medzi našimi fanúšikmi sa tešila najväčšej obľube, preto sme sa uprostred nahrávania rozhodli, že nový album skúsime naspievať po slovensky,“ vraví spevák Tomáš. „Tomino pochádza z Oravy a má veľmi peknú slovenčinu. Taktiež sme sa roky stretávali s názorom, že metalová hudba a naša materčina nejdú dohromady. Máme radi výzvy, takže dôvodov na zmenu jazyka sme mali viacej,“ dopĺňa gitarista Ondro.

r2d-banner-2

RUST2DUST

Počas samotnej produkcie albumu došlo aj k zmene zostavy, takže na albume počuť troch gitaristov a dvoch basákov. Najväčšiou výzvou pre profesionálov z nahrávacieho štúdia Negative Tunes bolo zachovať konzistentnosť celého albumu. Obsahuje totižto skladby, ktoré nesú znaky rôznych metalových subžánrov, okrem iných tu nájdete aj skladbu „My vs. Oni“, ktorú RUST2DUST vyprodukovali spolu s raperom Zverinom.

Krst albumu „Vortex“ sa uskutoční 9. apríla 2016 v bratislavskom Majestic Music Clube. Ako prvá v poradí vystúpi mladá nádej slovenskej metalovej scény, kapela LANDLESS zo severu Slovenska. Nový album predstaví aj bratislavská post hardcorová kapela MARVELS OF CONTRAST. Ako ďalší zahrajú stoner rockoví MILLHUSE, ktorí rozhodne nepatria medzi nováčikov na scéne a majú za sebou aj viacero úspechov. Po krstiacich RUST2DUST prídu na scénu Maďari CADAVERES, banda ostrieľaných harcovníkov s vyše osemnásťročnou históriou.

Tešiť sa môžete aj na MILLHOUSE, ktorí sú súčasťou slovenskej scény od roku 2007. V máji 2014 zarezonovali s debutovým albumom „Event Horizon“, ktorý predznamenal úspešný singel „Mangy Wolf“. Album neminuli aj nominácie vo viacerých kategóriach cien Radio Head Awards Rádia_FM. Stihli si zahrať na slovenských hudobných festivaloch ako Bažant Pohoda, Waves, Cinematik, Rockscape a predskakovali kapelám NIGHTWISH a SABATON vo vypredanom amfiteátri v Banskej Bystrici. V súčasnosti kapela dokončuje nahrávanie dlhohrajúceho akustického albumu, ktorý uzrie svetlo sveta už tento rok. Predtým sa ešte vrátia k svojej drsnejšej podobe a predstavia okrem starších aj celkom nové skladby.

FB Event

r2d-krst-plagat

Plagát ku krstu

Tlačová správa