NOVINKÁM DOMINUJÚ SIX FEET UNDER A WITHIN TEMPTATION

Six Feet Under zverejnili ochutnávku z nového DVD. Within Temptation zverejnili singel Faster. Decapitated sa chystajú nahrávať nový album. Van Halen bude na novinke spolupracovať s držiteľom Grammy Johnom Shanksom. Diabolical vydajú živák. Novinka od Stratovarius sa dostala vo Fínsku na prvé miesto predajnosti.
Floridskí deatheri Six Feet Under zverejnili ochutnávku z pripravovaného nového DVD Wake the Night! Live in Germany, ktoré vyjde 31. januára prostredníctvom Metal Blade. Koncertný záznam pochádza z ich show na festivale Party San v roku 2009. Pod novinkami nájdete ukážku v podobe skladby Victim of the Paranoid.

Within Temptation zverejnili na Youtube online svoj nový singel nazvaný Faster. Táto skladba sa bude nachádzať na novinke The Unforgiving. Skladbu nájdete taktiež pod dnešnými novinkami.

Poľskí deatheri Decapitated začnú 9. februára nahrávať v Gdaňskom štúdiu RG nový abum. Novinka by mala vyjsť niekedy koncom tohto roka prostredníctvom Nuclear Blast. Pôjde vôbec o prvý štúdiový album po štyroch rokoch. Podľa Decibel Magazine patrí novinka od Decapitated do Top 25 najočakávanejších albumov tohto roka.

Držiteľ ceny Grammy, producent John Shanks potvrdil, že spolupracuje na novom albume legendárnej kapely Van Halen. Van Halen bude nahrávať novinku v jeho štúdiu. Shanks je známy zo spolupráce napríklad s Bon Jovim, Sheryl Crow, Rodom Stewartom alebo Celine Dion.

Ďalšia novinka je opäť od death metalového zsokupenia. Švédi Diabolical vydajú 4. februára živák Ars Vitae prostredníctvm Abyss Records. Na novinke bude 17 skladieb z dvoch posledných albumov. Cover ku Ars Vitae nájdete pod novinkami.

Trinástemu albumu od Stratovarius, teda novinke Elysium sa náramne darí. Hneď ako sa dostala na pulty obchodov 14.januára, z nich aj pomizla. Doma vo Fínsku sa za prvý týždeň vyšvihla na prvé miesto v predajnosti albumov.