MIKE PORTNOY PRIPRAVUJE NOVÚ KAPELU

Mike Portnoy spája svoje sily s Russellom Allenom. Root majú nové vydavateľstvo. Nóri Leprous nahrávajú nový album v Ihsahnových štúdiách. Chrome Division dokončili práce na treťom albume. Sick of It All oslávia 25 rokov existencii špeciálnym koncertom. Enthroned píšu skladby pre nový album.
Mike Portnoy po odchode z Dream Theater a Avenged Sevenfold nezaháľa. Momentálne spojil svoje sily s Russellom Allenom (Symphony X) na novom projekte. Pportnopy vo svojich vyjadreniach oplýva obrovským nadšením: „Počkajte, až budete počuť túto pecku.“ Okrem toho figuruje Portnoyove meno v projekte s hudobníkmi Steveom Morseom (Deep Purple), Nealom Morseom (Transatlantic), Daveom LaRueom (Dixie Dregs) a Caseyom McPhersonom (Alpha Rev, Endochine). Zatiaľ s bezmenným projektom, by mali vydať debutový album v priebehu tohto roka.

Česká legendárna kapela Root podpísala zmluvu s vydavateľstvom Agonia Records. Nový label im vydá aj deviaty štúdiový album, ktorý kapela okolo Big Bossa práve nahráva.

Nórska progresívna kapela Leprous nahráva svoj nový album v Ihsahnových (Ihsahn, ex – Emperor) štúdiách. Zatiaľ bezmenná novinka bude podľa Ihsahnových slov najlepším progresívnym albumom v roku 2011.

Nóri Chrome Division, teda kapela, v ktorej pôsobí líder Dimmu Borgir Shagrath dokončila práce na treťom albume. Novinka bola nahrávaná v Osle a vyjde v apríli prostredníctvom Nuclear Blast. Názov albumu zatiaľ skupina nezverejnila.

Legendy hardcore Sick of It All oslávili 25. výročie vydaním albumu Based On A True Story. Tentokrát sa 25. rokov existencie kapely bude oslavovať inak. Koncertom! 26. marca vystúpi kapela vo Webster Hall v New Yorku, na ktorej sa chystá vystúpiť viacero špeciálnych hostí. Vydavateľstvo Century Media a ani kapela bližšie informácie nezverejnili.

Belgická blacková formácia Enthroned momentálne píše nové skladby pre nadchádzajúci, už 8. album. Kapela prezradila, že momentálne ich oficiálna stránka a aj perofil na Myspace sú nečinné, pretože sa rekonštruujú.