SINNER NAHRÁVAJÚ NOVÝ ALBUM V NOVEJ ZOSTAVE

Nemci Sinner sú späť a v novej zostave pracujú na novom albume. Američania Redemption zverejnili názov nového albumu. Pozreli sme sa ako sa darí albumu What If… od Mr. Big v predajnosti. Falconer dokončili nahrávanie nového albumu. Fíni Crimfall vydajú v marci nový album.
Nemecká kapela Sinner je späť. Okrem chystaného nového albumu sa v kapele udiali aj personálne zmeny. Súčasnú zostavu kapely tvoria: hlavný mozog kapely basák a spevák Matt Sinner (Primal Fear), gitaristi Christof Leim (New Black), Alex Beyrodt (Primal Fear, Vodoo Circle), Alex Scholpp (Tarja, Farmer Boys) a bubeník André Hilgers (Rage). Sinner teda momentálne nahrávajú novinku One Bullet Left v Stuttgarte. Novinka vyjde 9. septembra prostredníctvom AFM Records.

Americká progresívna kapela Redemption zverejnila názov piateho albumu. Novinka sa bude volať This Mortal Coil. Album bude produkovať Neil Kernon (Nevermore, Nile, Queensryche, Deicide). Novinka bude podľa predbežných informácií obsahovať 8 skladieb. Dátum vydania zatiaľ nie je známy.

Znovuzrodená kapela Mr. Big nedávno vydala nový album What If… My sme sa pozreli ako sa mu darí v predajnosti. Počas prvého týždňa predaja sa vo Švajčiarsku usídlil na 36. mieste, v Nemecku na 50. mieste. V Rakúsku a Taliansku sa umiestnila novinka zhodne na 71. priečke a vo Švédsku na 75. mieste.

Švédi Falconer dokončili nahrávanie nového, v poradí siedmeho albumu. Na novinke bude 11 skladieb spievaných v rodnej švédčine, avšak 4 z nich budú prespievané aj v angličtine. Podľa slov gitaristu Stefana Weinerhalla bude novinka obsahovať viacero prvkov švédskej ľudovej hudby. Zatiaľ bezmenná novinka vyjde v júni prostredníctvom Metal Blade Records.

Fínska kapela Crimfall sa pripravuje na vydanie novinky The Writ of Sword, ktorá vyjde 23. marca. Nový album bude obsahovať 9 nových skladieb.