DEF LEPPARD ZVEREJNILI NOVÚ SKLADBU

Def Leppard zverejnili novú skladbu na iTunes. Prezradíme vám detaily o novom albume Nórov Communic. Saxon budú spolupracovať s orchestrom. Gitarista Obscury chystá sólový album.
Anglická rocková legenda Def Leppard, ktorá pracuje na novom albume sprístupnila novú skladbu z tohto albumu. Skladba Undefeaded je dostupná na iTunes. Nový album s názvom Mirrorball sa na európske pulty dostane už 6.júna a pôjde o dvanásty štúdiový album týchto rockových velikánov.

Na novom albume pracuje aj nórska formácia Communic. Ich štvrtý album, o ktorý sa opäť postaralo vydavateľstvo Nuclear Blast bude niesť názov The Bottom Deep a kapela si ho produkovala sama. Podľa slov členov kapely vlastnú produkciu bude hneď poznať aj na skladbách, ktoré sú viac osobné a poslucháči to určite ocenia. Novinka sa na svetlo sveta dostane 22. júla a bude obsahovať desať skladieb.

Spevák britskej heavy metalovej formácie Saxon Biff Byford, ktorá toto leto vystúpi aj na Topfeste oznámil, že kapela pripravuje vystúpenia s poľským filharmonickým orchestrom. Toto vystúpenie bude obsahovať ich najväčšie hity v orchestriálnom prevedení a celé sa to bude zaznamenávať na DVD, ktorého časťou bude aj dokument o vzniku tejto spolupráce. Presný dátum vystúpenia zatiaľ nie je známy, no frontman Saxonu sa vyjadril, že vystúpenie bude budúci rok vo Varšave.

Gitarista nemeckej death metalovej formácie Obscura Christian Muenzner oznámil, že pripravuje svoj prvý sólo album. Pôjde čisto o inštrumentálnu nahrávku a okrem niekoľkých hostí sa na albume v hlavných úlohách objavia jeho kolega z Obscury bubeník Hannes Grossmann a klávesák Daniel Galmarini (Mercury Falling). Basgitarové časti si podelia Steve DiGiorgio (Death, ex-Testament, ex-Iced Earth) a Jacob Schmidt (Defeated Sanity). Album bude niesť názov Timewarp a bude obsahovať dvanásť čisto inštrumentálnych skladieb. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy.