ARCH ENEMY MAJÚ NOVÝ KLIP, AMORPHIS ZVEREJNILI TRAILER

Arch Enemy nahrali nový videoklip. Amorphis zverejnili videotrailer k novému albumu The Beginning of Times. Dnes vám ponúkneme aj tretie video, ktoré je vlastne reklamným spotom pred júnovým koncertom Scorpions v Bratislave. Festival 70 000 Tons of Metal potvrdil prvé mená. The Soulless zverejnili podrobnosti o novom albume. Stone Sour opustil basák počas prebiehajúceho turné. Jamey Jasta (Hatebreed) vydá v lete sólový album. Delain prijali nového gitaristu. Crimson Glory budú oslavovať 25. výročie na európskom turné. Nemci Majesty sa po troch rokoch nečinnosti vracajú na scénu. Assassin znovu vydajú prvé dve nahrávky.
Arch Enemy zverejnili nový videoklip ku skladbe Yesterday Is Dead and Gone, ktorá sa bude nachádzať na nadchádzajúcom albume Khaos Legions. Klip režíroval Patric Ullaeus (Dimmu Borgir, Lacuna Coil, Sonic Syndicate). My ešte dodajme, že dlho očakávaná novinka vyjde 30. mája prostredníctvom Century Media Records. Nový klip nájdete pod dnešnými novinkami.

Fíni Amorphis zverejnili videotrailer ku pripravovanému albumu The Beginning of Times, ktorý vyjde 27. mája prostredníctvom Nuclear Blast. Muzikanto opisujú tento album najnáročnejší album Amorphisu z hľadisku hudby a textov. Nuž, nechajme sa prekvapiť. Videotrailer nájdete pod dnešnými novinkami.

Legendárni Scoprions vystúpia počas svojho rozlúčkového turné Farewell Tour aj na Slovensku. V bratislavskej Incheba Expo Aréne sa Scorpions predstavia 4. júna. Pod novinkami nájdete oficiálny reklamný spot k tomuto koncertu.

Azda najoriginálnejší festival na svete 70 000 Tons of Metal, ktorý sa koná na lodi, ktorá sa plaví z Miami do Kajmanských ostrovov sa nasledujúci rok bude konať od 23.1.2012 do 27.1.2012. Organizátori tohto unikátneho festivalu už teraz potvrdili niektoré kapely: Eluveitie, Grave Digger, My Dying Bride, Pestilence, Stratovarius, Therion a Tristania.

Britskí melodic deatheri The Soulless zverejnili podrobnosti o novom albume Isolated. Ten vyjde 16. mája prostredníctvom Earache Records a bude na ňom 11 nových skladieb.

Američania Stone Sour sa momentálne nachádzajú na Avalanche Tour. Z neho však musel nečakane odísť basák Shawn Economaki. Kapela odôvodnila jeho nečakaný odchod kvôli osobným dôvodom. Kapela za neho zháňa náhradu, ale v turné bude pokračovať ďalej.

Frontman Hatebreed Jamey Jasta vydá v júli prostredníctvom Century Media sólový album nazvaný Jasta.

Holanďania Delain oznámili, že prijali nového gitaristu Tima Somersa. Somers s kapelou už nacvičoval skladby dlhšiu dobu a kapela je presvedčená, že hudba Delain sa mu už dostala pod kožu.

Americká legendárna kapela Crimson Glory sa chystá osláviť 25. výročie na európskom turné. Znovuzrodená kapela by mala vystúpiť nielen na veľkých festivaloch, ale aj v menších kluboch. Termíny ich vystúpení postupne pribúdajú, no Česko ani Slovensko v nich zatiaľ nefiguruje.

Ešte v roku 2008 po 4 vydaných albumoch oznámili nemeckí melodici Majesty koniec kariéry. To už však neplatí, ako stojí v oficiálnom vyhláení vokalistu Tareka Magharyho (MetalForce). Majesty sú späť!

Nemeckí thrashoví veteráni Assassin znovu vydajú albumy The Upcoming Terror (1986) a Interstellar Experience (1988). Prvé dva albumy vyjdu vo forme jedného nosiča, ktorý ponesie názov Chronicles of Resistance a vyjde 17. júna.