MANGINI BUDE STÁLYM ČLENOM DREAM THEATER

John Petrucci povtrdil, že Mangini bude stálym členom Dream Theater. Down začali pracovať na novom albume. Skinlab natočili nový videoklip. Bubeník Dirk Verbeuren si zakladá nové moderné nahrávacie štúdio.
Po prijatí Mikea Manginiho do radov Dream Theater sa vybnorili špekulácie, či bude Mangini iba dočasným členom kapely, ale bude ich stálym členom. John Petrucci v rozhovore pre Artisan News Service poprel tieto špekulácie a vyhlásil, že Magnino je stálym členom Dream Theater, pretože sa nechcú presláviť ako „dočasný“ Dream Theater.

Americká kapela Down, v ktorej pôsobí legendrány Phil Anselmo začala pracovať na novom, v poradí štvrtom albume.

Američania Skinlab natočili bnové video na skladbu Face of Agression, ktorá sa nachádza na ich zatiaľ poslednom albume z roku 2009 The Scars Between Us. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Známy bubeník Dirk Verbeuren (Soilwork, zakladateľ Scarve) si založil vlastné moderné štúdio Die Crawling Studio. V štúdiu sa chystá tento hudobník produkovať albumy, strihať hudbu a plánuje v ňom robiť aj mastering. Okrem bubnovania a spomínaného štúdia je Verbeuren naozaj vyťažený, pretože pracuje aj pre Toontrrack, čo je softvérová spoločnosť zaoberajúca sa digitalizáciou hudby.