SLAYER VYDAJÚ NOVÉ DVD, AMORPHIS NA SLOVENSKU

Slayer vydajú nové DVD. Lock Up zverejnili mená hostí na nadchádzajúcom albume. Amorphis chystajú turné, ktoré neobíde ani Slovensko. Charred Walls of the Damned zverejnili predbežný dátum vydania druhého albumu. Dave Coverdale (Whitesnake) sa vyjadril o sťahovaní hudby. Francúzi Anthropia pracujú na novom albume. Acheron majú nového gitaristu. Američania Pharaoh vydajú nové EP.

Slayer vydajú 21. júna nové DVD nazvané Dead Skin Mask. Na DVD bude zachytený kocnert kapely z roku 2002, kedy sa Slayer predstavili na festivale Hultsfred. DVD bude obsahovať 15 skladieb.

Extrémna super band Lock Up zverejnila mená hostí na pripravovanej novinke Necropolis Transparent, ktorá vyjde 1. júla prostredníctvom Nuclear Blast. Spomínanými hosťami sú Peter Tägtgren (Hypocrisy, Pain) a Jeff Walker (Carcass, Brujeria). Radosť z hosťovania oboch muzikantov neskrýval ani basák Shane Embury.

Fíni Amorphis chystajú rozsiahle Európske turné k novinke The Beginning of Times, ktorá vyjde 27. mája. Turné zahrnie 20 krajín Európy, medzi ktorými nebude chýbať ani Slovensko. Amorphis sa predstavia 7. januára 2012 v bratislavskom Majesticu.

Skupina bubeníka Richarda Christyho Charred Walls of the Damned zverejnila predbežný dátum vydania druhého albumu, ktorý by mal vyjsť 11. októbra prostredníctvom Metal Blade Records. V júni kapela ide mixovať nový materiál. „Novinka bude zdrvujúca a som na ňu pyšný. Nemôžem sa dočkať, keď si ju už budú môcť ľudia vypočuť,“ vyjadril sa Christy o nadchádzajúcom albume.

Zaujímavé vyhlásenie poskytol frontman legendárnych Whitesnake Dave Coverdale, ktorý si nemyslí, že ľudia v dnešnej dobe už nemajú záujem o kupovanie albumov a že ich iba nelegálne sťahujú. Sám je vraj veľký fanúšik iTunes.

Francúzi Anthropia pracuje na novom štúdiovom albume, ktorý bude inšpirovaný príbehom H.P. Lovecrafta. Bližšie podrobnosti o novinke neboli zverejnené.

Ku znovu obnovenej kapele Acheron sa pridal gitarista Shaun Cothron.

Americká power metalová kapela Pharaoh vydá v júni šesťskladbové EP Ten Years. Okrem tohto EP sa kapela pustí aj do nahrávania nového albumu, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka.