ELUVEITIE PRÍDU DO KOŠÍC, PODROBNOSTI O ALBUME ISC VORTEXA

Eluveitie vystúpia v júli v Košiciach. ISC Vortex zverejnili podrobnosti o novom albume. In Flames ponúkajú vide z natáčania klipu Deliver Us. Ponúkame vám aj zaujímavé video, v ktorom Tim „Ripper“ Owens spieva Hey Jude od Beatles. Nachtmystium majú nového basáka. Kanaďania Necronomicon tiež. White Skull začnú nahrávať nový album. Wasteform zrušili Európske turné. Krokus opustil bubeník Steady.
Populárna švajčiarska kapela Eluveitie sa vďaka agentúre Apocalypse Booking predstaví 5. júla v košickom Colloseu! Spoločne s Eluveitie sa košickému publiku predstavia aj domáce kapely Doomas a Achsar. Vstupné je 10 € v predpredaji a na mieste bude lístok stáť 12 €.

ISC Vortex, teda projekt pod vedením bývalého člena Dimmu Borgir Vortexa, podpísal novú zmluvu s vydavateľstvom Napalm Records, ktoré im 22. augusta vydá novinku Storm Seeker. Na albume vraj bude cítiť Vortexove 10 ročné pôsobenie v Dimmu Borgir, ale novinka bude obsahovať aj odkazy jeho kapiel Borknagar, Arcturus alebo Lamented Souls. Okrem Vortexa pôsobia v projekte aj bubeník Asgeir Mickelson (Ihsahn, ex – Borknagar), gitaristi Terje „Cyrus“ Andersen (Susperia, ex – Dimmu Borgir), Jens F. Ryland (Borknagar) a basák Steinar „Azarak“ Gundersen (Spiral Architect, Satyricon, Sarke). Novinka sa nahrávala v Toproom Studio (Mayhem, Tristania, Borknagar) s Borge Finstadom a o mastering sa postaral Peter in de Betou vo Švédsku.

In Flames zverejnili zábery z nahrávania nového klipu Deliver Us. Zaujímavé video nájdete pod dnešnými novinkami.

Na YouTube sa objavilo zaujímavé video, v ktorom Tim „Ripper“ Owens spieva skladbu Hey Jude od Beatles v akustickej verzii. Toto zaujímavé video nájdete pod dnešnými novinkami.

Chicagská blacková kapela Nachtmystium má nového basáka. Stal sa ním Reid Raley (Rwake, Deadbrid). Od Raleyho kapela očakáva nielen dolnenie koncertnej zostavy, ale aj to, že prinesie nové prvky do písania nových skladieb.

Nového basáka majú aj kanadskí black/deatheri Necronomicon. Stal sa ním po niekoľkých mesiacoch testovania istý Armaros.

Taliani White Skull obnovili kontrakt s vydavateľstvom Dragonheart/Audoglobe. Okrem toho začínajú nahrávať nový album, ktorý by mali vydať niekedy na jar budúceho roka.

Američania Wasteform, ktorí sa mali 16. júna predstaviť v B. Bystrici oznámili, že rušia plánované Európske turné. Ako dôvod uviedli zdravotné problémy frontmana Grega Kennedyho a rodinné dôvody bubeníka Brynaa Mearonsa. Wasteform zároveň prisľúbili, že sa do Európy vrátia v októbri a v novembri kedy budú oslavovať 10. výročie kapely a vtedy plánujú odohrať aj náhradné koncerty.

Bubeník Freddy Steady opustil kapelu švajčiarsku Krokus. Oznámil to gitarista tejto legendy Fernando von Arb. Dôvodom Steadyho rozhodnutia boli profesionálne nezhody, pretože Freddy chcel hrať hudbu už len pre zábavu po malých kluboch, kdež to Krokus vystupujú po celom svete a hrajú na veľkých pódiách.