EPICA VYDÁ NOVINKU V MARCI 2012, NOVÝ KLIP DARK TRANQUILLITY

EPICA vydá nový album v marci budúceho roka. DARK TRANQUILLITY majú nový klip. SKELETONWITCH vydajú nový album v októbri. Nový videoklip majú Slováci EYE BEYOND SIGHT. Po Amerike sa chystá spoločné turné troch gitarových velikánov Michaela Schenkera, Uliho Jona Rotha a Leslieho Westa. NIGHTRAGE zverejnili artwork nového albumu. Nemci MYSTIC PROPHECY budú mať nový album v novembri.
Holandská EPICA vydá nový album 9. marca 2012 prostredníctvom vydavateľstva Nuclear Blast. Kapela začala práve teraz nahrávať materiál pre nový album v nemeckom štúdiu Gate pod dohľadom Saschu Paetha.

Švédi DARK TRANQUILLITY nahrali videoklip na skladbu Iridum z aktuálneho albumu We Are the Void. Videoklip stvoril gitarista kapely Niklas Sundin, ktorý mal vždy na starosti vizuálnu prezentáciu kapely, vrátane artworkov. Sundin spolupracuje aj s kapelami ARCH ENEMY a TURISAS. Videoklip na Iridum predstavuje jeho prvú filmovú prácu. Klip nájdete pod dnešnými novinkami.

SKELETONWITCH stanovili dátum vydania nového albumu Forever Abomination na 11. októbra. Novinka sa dostane na pulty obchodov prostredníctvom Prosthetic Records. Album sa nahrával v Los Angeles s producentom Mattom Hydeom (SLAYER, MACHINE HEAD, KREATOR). Nový album bude prvou nahrávkou s novým bubeníkom Dustinom Boltjesom (DEMIRICIOUS).

Slováci EYE BEYOND SIGHT natočili videoklip na poslednú skladbu The Sun and the Flood z ich aktuálneho rovnomenného albumu. Videoklip nájdete pod dnešnými novinkami.

Zaujímavé turné sa chystá na prelome októbra a novembra. Gitaristi Michael Schenker, Uli Jon Roth a Leslie West sa spojili dokopy a odohrajú turné nazvané 3 Guitar Heroes. Každá z legiend bude mať svoj set a potom vystúpia spoločne spolu so zaujímavými hosťami. Toto turné sa bude odohrávať v USA a my len môžeme dúfať, že zavíta aj do Európy.

Kanadské dievčatá zoskupené v kapele KITTIE zverejnili podrobnosti o pripravovanom albume. Novinka sa bude volať Ive Failed You a vyjde 30. augusta prostredníctvom eOne Music. Album bude obsahovať 11 skladieb a nahrával sa v Beach Road Studios v Kanade.

Thrasheri NIGHTRAGE vydajú svoj piaty album v poradí Insidious 27. septembra prostredníctvom Lifeforce Records. Na novom albume sa objavia hostia ako Gus G. (FIREWIND, OZZY), Tomas S. Englund (EVERGREY), Apollo Papathanasion (FIREWIND, SPIRITUAL BEGGARS), John K (BIOMECHANICAL) a bývalý frontman kapely Tomas Lindberg (AT THE GATES, LOCK UP, THE CROWN). Artwork k novému albumu nájdete pod dnešnými novinkami.

Nemeckí power metalisti MYSTIC PROPHECY vydajú 25. novembra nový album nazvaný Ravenlord. Na novinke bude 9 nových songov, z toho jedna cover verzia od Ozzyho Osbournea a na pulty obchodov sa nový album dostane prostredníctvom Massacre Records.