NAPALM DEATH NAHRALI NOVÝ ALBUM, REVAMP ZRUŠILI TURNÉ

NAPALM DEATH dokončili nahrávanie nového materiálu. REVAMP zrušili európske turné. Jeff Loomis (ex – NEVERMORE) zverejnil podrobnosti novej sólovke. THREAT SIGNAL prezradili, čo to o novom albume. Tarja Turunen sa pridala ku projektu HARUS. O možných príčinách smrti Janiho Lanea (WARRANT) sa rozhovorila jeho staršia sestra. Necrobutcher (MAYHEM) podstúpi exorcizmus. Švédi PAGAN RITES vydajú mini album. Slováci SILENT TEARS zverejnili novú skladbu. Nóri SVARTTJEN vydajú nový album. MALFEITOR sa upísali labelu Chaos Records.
Basák Shane Embury prezradil v interview pre časopis Decibel, že NAPALM DEATH už kompletne dokončili práce na novom albume. Stále bezmenná novinka by mala vyjsť ešte v tomto roku.

Holandská kapela REVAMP, ktorej hlavnou postavou je speváčka Floor Jansen (ex – AFTER FOREVER) zrušila účasť na európskom turné Out of the Dark, kde sa okrem REVAMP mali predstaviť aj kapely VAN CANTO, TRISTANIA, XANDRIA a AMBERIAN DOWN. Kapela už predtým zrušila niektoré vystúpenia v Južnej Amerike. Jedným z hlavných dôvodov je choroba Floor Jansen, ktorá má niečo podobné ako syndróm vyhorenia a podľa jej samotných slov, sa jej stav nezlepšuje tak rýchlo ako by chcela. Pod dnešnými novinkami nájdete video, v ktorom vám Floor Jansen podrobnejšie vysvetlí zrušenie nadchádzajúceho turné.

Jeff Loomis (ex – NEVERMORE) sa chystá od 23. augusta do štúdia, kde začne nahrávať nový sólový album. Na sólovke bude Loomisovi pomáhať bubeník Dirk Verbeuren (SOILWORK), speváčka Christine Rhoades, ktorá už predtým pracovala s NEVERMORE na albume Dreaming Neon Black. Posledným do partie bude basák Shane Lentz. Novinka bude narozdiel od inštrumentálneho debutu Zero Order Phase obsahovať tri alebo štyri spievané skladby.

Kanaďania THREAT SIGNAL zverejnili podrobnosti o novom albume. Novinka je v poradí tretím albumom kapely, no zatiaľ je ešte nepomenovaná. Nahrávala sa v štúdiách Planet Z s producentom Chrisom „Zeussom“ Harrisom (CHIMAIRA, HATEBREED, ALL THAT REMAINS). Na novom albume bude 9 nových skladieb a jedna bonusová. Novinka sa dostane na pulty obchodov 7. októbra prostredníctvom Nuclear Blastu. Artwork nového albumu nájdete pod novinkami.

Tarja Turunen sa pridala ku novej špeciálnej formácii HARUS. Nový projekt vznikol už v roku 2006, no názov zverejnili Tarja a spol. až teraz. Harus teda tvoria speváčka Tarja Turunen, organista Kalevi Kiviniemi, gitarista Marzi Nyman a perkusista Markku Krohn.

O príčinách smrti Janiho Lanea (WARRANT) sa pre RadarOnline.com rozrozprávala jeho staršia sestra Vicky-Oslwald Ley, podľa ktorej je jednou z hlavných príčin smrti alkoholizmus, s ktorým spevák bojoval každý deň. Jeho sestra však uistila, že za jeho smrťou neboli žiadne tabletky alebo drogy, pretože tie nemohol ani vystáť. Po smrti mamy sa Lane uzavrel pred svojimi súrodencami a nechcel s nimi komunikovať, lebo sa zrejme hanbil za svoje pitie. Toto sú však všetko len dohady Laneovej staršej sestry, pretože ešte nie je k dispozícii pitevná správa.

Jeden z popredných odborníkov na moderný evanjelizmus a exorcizmus Bob Larson bude nabudúci týždeň vykonávať exorcizmus na basákovi MAYHEM Necrobutcherovy, ktorý sa vlastným menom volá Jorn Stubberud. Celý exorcizmus bude natáčaný nórskou televíziou NRK a tento program bude odvysielaný v Nórsku v októbri.

Švédski black metaloví veteráni PAGAN RITES dokončili práce na novom mini albume Preachers From Hell, ktoré sa natáčalo v Sonic Train Studios so Stefanom Karlssonom a o mastering sa postaral Andy LaRocque (KING DIAMOND). Mini album bude obsahovať 5 nových skladieb. Presný dátum vydania zatiaľ nie je známy. Hneď po nahratí tohto minialbumu sa rozhodol kapelu opustiť bubeník RexInferi, PAGAN RITES zatiaľ za neho náhradu nemajú.

Slovenská alternatívna rock/metalová formácia z Bratislavy SILENT TEARS  nahrala novú skladbu Lost v rámci proma kapely. Vy si ju môžete vypočuť na ich stránkách Bandzone.

Nórski blackáči SVARTTJERN vydajú nový album Towards the Ultimate 27. septembra prostredníctvom Agonia Records.

Vydavateľstvo Chaos Records podpísalo zmluvu so švédskymi deathermi MALFEITOR. Chaos Records vydá kapele nový album Dum Morior Orior v priebehu prvého štvrťroka 2012.