NOVINKY Z TÁBOROV BLIND GUARDIAN, MISFITS ALEBO 1349

BLIND GUARDIAN nahrali novú verziu skladby The Bards Song. MISFITS vydajú nový album. 1349 sa chystajú na európske turné. Šéf chorvátskeho fanklubu IRON MAIDEN má v pláne napísať dve knihy súvisiace s kapelou. DRAGONLAND dokončili práce na novom albume. Členovia SINISTER vydajú debutový album ich nového projektu ABSURD UNIVERSE.

BLIND GUARDIAN dokončili nahrávanie ich jedného z najväčších hitov The Bards Song. Nanovo nahraný song bude obohatený o zborový spev fanúšikov a nové basgitarové prvky. Všetko bolo nahraté za 6 hodín. Táto skladba sa objaví na výberovke vydavateľstva EMI Music, ktorá už pozná svojho majiteľa. Túto výberovku si vydražil istý David McGregor z Kanady za 1317,42 Euro a výťažok poputuje na pomoc pozostalým tragédie v Japonsku. Či bude k dispozícii viacej kusov z tejto výberovky nebolo uvedené. Pod novinkami nájdete aj video z nahrávania tejto skladby, ktoré poskytol nemecký časopis Metal Hammer.

Legendárna kapela MISFITS vydá v októbri nový album The Devils Rain, na ktorom bude 16 nových skladieb.

Nórski blackáči 1349, ktorí sa predstavili aj na nedávno skončenom Brutal Assaulte, sa chystajú v októbri na európske turné nazvané Pan-European Demonium. Turné bude na podporu posledného štúdiového albumu Demonoir. V setliste by mali byť zahrnuté okrem klasických skladieb aj nejaké piesne z aktuálneho albumu. Turné odštartuje 4. októbra v dánskej Kodani a skončí 18. októbra v Paríži. Do našich končín žiaľ táto nórska kapela nezavíta. Pod novinkami nájdete plagát k turné.

Švédska kapela SAINT DAEMON má nového bubeníka. Stal sa ním istý Oscar Nilsson, ktorý nahradil zakladajúceho člena kapely Ronnyho Milianowicza. Kapela momentálne pracuje na treťom štúdiovom albume, ktorý by mal vyjsť nabudúci rok prostredníctvom Frontier Records.

Stipe Juras, teda jeden zo zakladajúcich členov chorvátskeho fanklubu legendy IRON MAIDEN má v pláne vydať dve nové knihy. Jedna by mala byť o gitaristovi Adrianovi Smithovi a druhá o fanúšikoch kapely.

Švédska power/symfonická kapela DRAGONLAND dokončila práce na piatom albume, ktorý by mal vyjsť koncom tohto roka prostredníctvom AFM Records. Nový materiál sa nahrával s Jacobom Hansenom v jeho Hansen Studios v Dánsku.

Bočnému projektu členov SINISTER nazvanému ABSURD UNIVERSE vyjde v októbri prostredníctvom labelu Punishment 18 Records debutový album Habeas Corpus. Na debute nájdu fanúšikovia 9 skladieb. Skladby sa budú niesť v duchu old school death/thrashu.