Brutal Assault 2017 na fotkách: Atmosféra a prvé dva dni, ktoré ovládli koncerty MASTER’S HAMMER a EMPEROR

Český festival Brutal Assault napísal už svoju 22. kapitolu. Prvýkrát v histórii mal prívlastok „sold out“. Našu fotoreportáž začíname úvodnými dvoma dňami.

Brány josefovskej pevnosti sa otvorili po jedenástykrát, od roku 2007 sa Brutal Assault pravidelne uskutočňuje na tomto mieste. Nebolo tomu inak ani v auguste 2017.

Aj tentokrát sme sa rozhodli dať priestor najmä fotografiám. Z 22. ročníka vám prinášame veľkú fotoreportáž, ktorú rozdelíme na dve časti. V prvej sme sa zamerali na úvodné dni festivalu (streda a štvrtok), kde medzi najväčšie ťaháky patrilo vystúpenie českej legendy MASTER’S HAMMER, black metalovej ikony EMPEROR či posledného koncertu THE DILLINGER ESCPAE PLAN, ktorí ohlásili koniec kariéry.

Fanúšikovia si užívali každú účinkujúcu kapelu

Organizácia festivalu dopadla tradične na výbornú, kapely predviedli perfektné koncerty a každý kto bol na tejto akcii aspoň raz, vie, že sa na ňu oplatí ísť. Naša výprava šla na festival už radšej v utorok a dobre sme spravili. Veľkou výhodou bolo, že pásky na vstup do areálu sa dali vybaviť už v utorok, vybavení sme boli za 5 minút. Napriek tomu, že celý festival začínal až v stredu, na mieste už boli tisíce fanúšikov. Organizátori nepodcenili ani toto a pripravili pre fanúšikov zaujímavý zážitok. V priestoroch vedľa hlavného vchodu sa konal warm-up koncert niekoľkých kapiel, ktorý prebehol na autobuse.

Streda

Streda sa niesla v znamení teplého, ba priam horúceho počasia. Aj keď sa celý areál začal už plniť a zrazu bola všade kopa ľudí, nekonečné rady na všetko sa ako keby zázrakom vytratili. Istotne za to mohol bezhotovostný systém. Je to vskutku dobrá vec a zaviedla by som to na každom festivale. Pri počte 20 000 návštevníkov, čakať na pivo maximálne 5 minút je frajerina. Jeden z problémov, ktorý vnímam na Brutale je, že je tam málo miesta na sedenie, oddych a schovanie sa pred slniečkom.

V úvode vám ponúkame atmosféru festivalu a potom pomaly prejdeme ku kapelám. V stredu sme sa zamerali na koncerty skupín FLESHGOD APOCALYPSE, GORGUTS, ROOT,  MADDER MORTEM, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, MASTER’S HAMMER, OVERKILL a BATUSHKA.

Atmosféra 22. ročníka Brutal Assaultu

FLESHGOD APOCALYPSE

FLESHGOD APOCALYPSE

GORGUTS

GORGUTS

ROOT

Big Boss z ROOT

MADDER MORTEM

MADDER MORTEM

THE DILLINGER ESCAPE PLAN

THE DILLINGER ESCAPE PLAN

MASTER’S HAMMER

MASTER’S HAMMER

OVERKILL

OVERKILL

BATUSHKA

BATUSHKA

Štvrtok

Štvrtok sa tiež niesol v znamení počasia „grilovacia sezóna“. Atmosféra bola skvelá, všade mnoho ľudí, ale pritom bol dobre zvládnutý samotný komfort návštevníkov (okrem toho sedenia, ale tak dá sa sedieť aj na zemi). Za najväčší zážitok zo štvrtku a zrejme aj z celého festivalu bol koncert EMPEROR. Okrem skvelého koncertu treba podotknúť aj to, že taká plnka v josefovskej pevnosti zrejme ešte nebola. Vo štvrtok sa náš fotoobjektív postupne zameral na vystúpenia kapiel NERVOSA,  CRYPTOPSY, TERROR, ARKONA, NILE, SAMAEL, HATEBREED, EMPEROR, OPETH a SUFFOCATION.

NERVOSA

NERVOSA

CRYPTOPSY

CRYPTOPSY

TERROR

TERROR

ARKONA

ARKONA

NILE

Karl Sanders z NILE

SAMAEL

Vorph zo SAMAEL

HATEBREED

Jamey Jasta z HATEBREED

EMPEROR

Ihsahn z EMPEROR

OPETH

Mikael Akerfeldt z OPETH

SUFFOCATION

SUFFOCATION

PLUSY:
ROOT (Big Bossovi to proste veríte), MADDER MORTEM, THE DILLINGER ESCAPE PLAN, EMPEROR, SAMAEL, NILE, behotovostný platobný systém, atmosféra, množstvo ľudí, počasie

MÍNUSY:
Nedostatok čistej vody (pol litra za 30 Kč je proste veľa), málo miesta na sedenie, horúce počasie