IN FLAMES HEADLINERMI BUDÚCOROČNÉHO WACKENU

Jednými z hlavných headlinerov budúcoročného Wackenu budú IN FLAMES. Prvé potvrdené kapely prezradil aj slovenský metalový festival Gothoom & Extreme Core Terror. Vznikol nový projekt AMERICAN BLOOD CULT. ISC Vortex (BORKNAGAR, ex – DIMMU BORGIR) si zaspieva na debutovom albume ďalšieho nového projektu GOD OF ATHEISTS.
Legendárny festival Wacken Open Air oznámil meno jednej z hlavných hviezd festivalu. Stali sa nimi Švédi IN FLAMES. My pripomíname, že medzi potvrdenými kapelami už figurujú mená ako AMON AMARTH, CRADLE OF FILTH, DIMMU BORGIR, GAMMA RAY, HAMMERFALL, MACHINE HEAD, MINISTRY, MOONSPELL, OPETH, SCORPIONS alebo VOLBEAT. A to sme samozrejme nevypísali všetky.

Síce poskromnejšie, ale určite zaujímavo zbrojí s kapelami aj slovenský metalový festival Gothoom & Extreme Core Terror Open Air Fest 2012, ktorého 3. ročník sa uskutoční už tradične v areáli jazeraj Tajch pri Novej Bani od 16. do 18. augusta 2012. Medzi prvými potvrdenými kapelami sú Švédi DRACONIAN, Lotyši SKYFORGER, Rusi SEPTORY, české kapely TORTHARRY, MATER MONSTIFERA a slovenské kapely DOOMAS, SUBURBAN TERRORIST a UNMOURNED.

Gitarista a spevák Jed Simon (ex – STRAPPING YOUNG LAD, TENET, ZIMMERS HOLE, ex – DEVIN TOWNSEND) spoločne s bubeníkom Justinom DiPintom (INSATANITY, MALEVOLENT CREATION, PYREXIA) sa pridali ku projektu muzikantov z kapely VICIOUS CIRCLE a vytvorili spoločne nový projekt AMERICAN BLOOD CULT.

ISC Vortex (BORKNAGAR, ex – DIMMU BORGIR) bude mať na starosti vokály na debutovom albume nového projektu GOD OF ATHEISTS, za ktorým stojí Asgeir Mickelson (SARKE, SPIRAL ARCHITECT, BORKNAGAR) a bubeník  Trym (EMPEROR, ZYKLON, ENSLAVED). Bližšie informácie o tomto projekte zatiaľ neboli zverejnené.